Šolta Svet24.si

Foto: Na priljubljenem hrvaškem otoku z dodatnimi...

Vladivostok Svet24.si

V Vladivostoku aretirali ameriškega vojaka, tja ...

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

robert golob vecer rb Reporter.si

Trojni strel v koleno za Gibanje Svoboda ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Saj ni res, pa je: desnica brani pokvarjenega Cerarja, levica ga reže!

Deli na:
Saj ni res, pa je: desnica brani pokvarjenega Cerarja, levica ga reže!

Foto: Bobo

Ob drugi obletnici volilne zmage Cerarjeve SMC ima desnica do premierja še vedno nerazumljivo popustljiv odnos - Ko se Cerar končno znajde v tarči in mu zaradi nesposobnosti, aferaštva in amoralnosti v grlo teče voda, mu desničarji tečejo v obrambo, namesto da bi ob njegovem zatonu odpirali šampanjce.

To smo lahko videli prejšnji teden, ko je Cerar končno okusil lastno zdravilo – ulico. Na oblast je prišel na krilih uličnega nasilja, zdaj se je ulica v zvezi z Luko Koper obrnila proti Cerarju in njegovi vladi. Namesto da bi Janša ploskal pravici, da bo Cerarja odnesla ulica, ki ga je prinesla na oblast, ko je rušil prav na njegovo vlado, mu je prvak SDS na tviterju izrazil simbolno podporo: »Za razliko od ravnanja @MiroCerar leta 2012 mi tokratnega rdečega puča proti njemu ne podpiramo« (6. 7. 2016). Od Janše, ki je do nasprotnikov žaljiv in brez dlake na jeziku, bi pričakovali nasprotno: »Cerar, vse se vrača, vse se plača!« Sploh ker amoralni Cerar ne zamudi nobene priložnosti, da Janšo in SDS daje v nič. Nedavno je Janši jasno dal vedeti, da ga noče videti niti na Pahorjevem posvetu o brexitu.

Cerarju se je na MMC RTVSLO odpovedala celo urednica notranje politike na Radiu Slovenija Tanja Starič, pripadnica posebnih novinarskih enot za zaščito levih vlad na oblasti, češ da Cerarjeva vlada ne bo odslužila polnega mandata. V Mladini, kjer so Cerarja vseskozi branili, je na prejšnji naslovnici obešen. Zato bi toliko bolj pričakovali, da bodo žebelj v Cerarjevo krsto zabili še na Nova24TV. Namesto tega mu je prejšnji teden na pomoč tekel nihče drug kot tiskovni predstavnik SDS, Miro Petek. Cerarja je Petek branil, češ da ni tako pokvarjen, kot se zdi. Še več, za Petka je Cerar zgolj naiven politik, na katerega imajo slab vpliv zlikovci in lopovi, ki ga obdajajo. A smo prav prebrali? Takšno »cmeravo« stališče ima tiskovni predstavnik SDS o glavnem političnem nasprotniku Cerarju?!? Očitno je Petek namerno pozabil, da je po mnenju SDS Cerar pred dvema letoma dobil volitve na moralno sporen in nelegitimen način, ker je bil Janša zaprt. In da so pod taktirko Cerarjeve SMC zaprtemu Janši vzeli še poslanski mandat. SDS bi že kot glavna opozicijska stranka morala po Cerarjevi vladi nabijati z vsemi topovi, namesto da z amoralnim Cerarjem dela v rokavicah! Pri tem je najhuje, da je Cerar skoraj dobesedno »preplonkal« Petkove besede, ko je zgolj dva dni pozneje na nedeljski programski konferenci svoje stranke javnosti vrgel pesek v oči, češ da v SMC niso pokvarjeni, temveč zgolj naivni. Tiskovni predstavnik SDS Petek bi se moral resno zamisliti, da je na isti valovni dolžini kot Cerar.

Z desnega političnega pola se najbolj klečeplazniško do Cerarja že dve leti obnaša skupina vsegliharjev. Amoralnega Cerarja tako ali drugače javno branijo in ga v želji po stolčkih in drugih koristih vseskozi vtikajo v takšne ali drugačne politične kombinacije. Med njihove najbolj neumne ideje se uvršča predlog o veliki koaliciji med SMC in SDS, ki so ga lani predstavili v odprtem pismu Cerarju in Janši. Dejansko bi se pod ta predlog morala podpisati nihče drug kot Milan Kučan in njegov svetovalec Zdenko Roter. Ta je v knjigi Padle maske (2013) podrobno predstavil, da je bila že od začetka tranzicije velika koalicija strategija za nepretrgano vladavino levice in nevtralizacijo negativnega vpliva desnice, zlasti Janševe SDS. Zato ni presenetljivo, da veliko koalicijo za nevtralizacijo Janševe SDS in okrepitev Cerarjeve SMC zastopajo propadli desni politiki, bodisi iz SDS (Žiga Turk, Luka Lisjak Gabrijelčič, Romana Jordan, Dimitrij Rupel, Blaž Vodopivec) ali iz Virantove DL (Jaka Šoba, Tomaž Štih, Marko Pavlišič). Med njimi najdemo tudi desetorazrednega novinarja z le srednješolsko izobrazbo Dejana Steinbucha. Ta neregistrirani lobist (glej) je nedavno lobiral za propadlo vsegliharsko idejo o veliki koaliciji kot edino rešitev za Slovenijo. Vsegliharji so mu seveda navdušeno ploskali. Ker se Janša iz tranzicijskih napak ni očitno nič naučil, je njihovo neumno idejo označil za zanimivo, namesto da bi jo v kali zatrl.

Tudi v NSI vsak dan pridno čakajo v vrsti, da jih Cerar povabi v koalicijo, če bo morda izstopil kak obstoječi koalicijski partner. Čeprav je Cerar z ulico rušil drugo Janševo vlado, v kateri so tudi sami sodelovali, so vedno pripravljeni prispevati svoje glasove ob glasovanju, če bi zmanjkalo koalicijskih glasov. Kot amoralni »vernik« se Cerar podobno kot člani NSI sklicuje na krščanske vrednote, ki so za Cerarja in NSI vedno prevedljive v konkretne koristi. Predsednica NSI Ljudmila Novak je v intervjuju za zadnjo Sobotno prilogo Dela celo nastopila v vlogi nekakšne Cerarjeve piarovke, ko je branila njegovo zavoženo politiko, češ da Cerar ne vodi svoje vlade, temveč neka zlohotna omrežja iz ozadja. Očitno Novakova po dveh letih Cerarjevih kadrovskih cunamijev še vedno ni opazila, da gre za omrežja neposredno iz Cerarjevega kabineta!

Podobno dvolični odnos velja tudi za Cerkev. Ko je premier obiskal Zavod sv. Stanislava letos aprila, cerkveni predstavniki Cerarja niso trdo prijeli in ga izprašali o njegovi lažni morali. Cerkev zanima le lastna korist, natančneje denar, ki si ga obetajo od uveljavitve odločbe ustavnega sodišča o zasebnih šolah s pomočjo SMC. To je dijakom obljubil Cerar. Zato se Cerkev ob Cerarjevo amoralnost in prevaro volivcev kakopak ni spotaknila. Še več, to sredo je koprski stolni župnik celo organiziral molitev za »ureditev razmer v pristanišču, mestu in državi«. To pomeni seveda molitev za ohranitev Cerarjeve vlade!

Odnos desnice do Cerarja je prav grotesken. Cerar je najbolj amoralen, aferaški in nesposoben premier v zgodovini Slovenije. O tem sem že pred volitvami 2014 in takoj po njih napisala številne članke, med drugim Miro Cerar je najslabša izbira (glej). Vedno sem se čudila, zakaj moje podrobne analize Cerarjevih zavrženih dejanj niso naletele na odmev na desnici. Dve leti po volitvah Cerarju celo levičarski zavezniki obračajo hrbet, levičarski mediji ga obešajo na naslovnicah, desnica pa mu še vedno nerazumljivo popušča. Tudi zato iz slovenske desnice ni nič.