Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490 Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

marjetka-voglar-in-rudi-mlakar, poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Rudi premagal vse ovire in zanetil ljubezen

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Sabotaža na MMC RTVS

Deli na:

Kdor si je želel ogledati ponovitev kakšne televizijske ali radijske oddaje na spletnem portalu MMC RTVSLO, si po 15. februarju tega ni mogel privoščiti. Avdiovizualni sistem Multimedijskega centra RTV Slovenija ni deloval skoraj dva tedna.

Kdor si je želel ogledati ponovitev kakšne televizijske ali radijske oddaje na spletnem portalu MMC RTVSLO, si po 15. februarju tega ni mogel privoščiti. Avdiovizualni sistem Multimedijskega centra RTV Slovenija ni deloval skoraj dva tedna.

Težave so se začele z začetkom olimpijskih iger, končale pa so se z njihovim koncem.  Govori se, da je šlo za sabotažo, ki naj bi jo v ozadju organiziral vodja MMC RTV SLO Zvezdan Martič. Ta naj bi obvladoval vse zunanje programerje, ker notranjih MMC po naših podatkih nima. Zadeva naj bi bila uperjena proti odgovornemu uredniku MMC Urošu Urbaniji, ki ga Martič ne želi sprejeti za odgovornega urednika in se z njim pogovoriti. Kot smo že poročali, so na MMC imeli z Martičem težave že prej, saj so se mnogi sodelavci pritoževali zaradi mobinga, veliko jih je zato tudi odšlo drugam. Zadeve na RTVS pa niso mogli rešiti, ker je Martič ves čas grozil z odvetnikom. Z novim odgovornim urednikom Urošem Urbanijo so se stvari vendarle začele normalizirati. Tako je denimo honorarnim sodelavcev povečal postavko za 30 odstotkov, pod Martičem pa so garali za 3,70 evra na uro.

Zvezdan Martič je oktobra izjavil, da je odstopil, dejansko pa se to ni zgodilo. Medtem naj bi bil dva meseca na bolniški, hkrati pa se je udeleževal zasebnih sodnih obravnav. V ozadju zadnjega zapleta na MMC govorijo, da gre za pranje denarja, korupcijo in zlorabo javnega medija v zasebne namene. Med drugim je slišati, da naj bi Martič organiziral predvajanje resničnostnega šova Trenutek resnice kar po strežnikih MMC. Zadevo smo želeli preveriti pri odgovornemu uredniku MMC RTV SLO Urošu Urbaniji, vendar zaradi interesa MMC o vseh stvareh, dokler se ne razčistijo, ne daje izjav. Zvezdana Martiča pa nikakor nismo mogli dobiti.