stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

S koncem julija boste kaznovani za prehitro vožnjo na Trojanah

Deli na:
S koncem julija boste kaznovani za prehitro vožnjo na Trojanah

Foto: Bobo

Predvidoma konec julija naj bi policija vendarle začela kaznovati prehitre voznike na avtocestnem odseku med tuneli pri Trojanah, piše današnji Večer. Sekcijsko merjenje hitrosti na tem območju testno izvajajo od septembra lani, a policija še ne izreka kazni, saj lastnik merilne naprave podjetje 3M še ni pridobil certifikata.

Kot piše časnik, naj bi ustrezni certifikat za sistem, ki zajame registrsko tablico vozila, preračuna povprečno hitrost na petkilometrskem odseku v smeri proti Ljubljani, kjer je hitrost omejena na 100 kilometrov na uro, in fotografijo kršitelja posreduje policiji, od urada za meroslovje pridobili do konca julija.

O tem, kdaj bodo policisti začeli kaznovati kršitelje, bo Dars sicer javnost obvestil preko medijev, na uradu za meroslovje pa so povedali, da jim je podjetje Intermatic, ki je zastopnik družbe 3M, šele 26. junija prvič omogočilo dostop do omenjenega merilnika hitrosti, navaja Večer. Certifikat bodo izdal takoj, ko bo postopek zaključen, če bo v njem ugotovljeno, da je merilnik hitrosti skladen z zahtevami predpisov.

Ker sekcijsko merjenje hitrosti predstavlja novost v Sloveniji, so se na Darsu še pred začetkom vzpostavljanja prvega takega sistema zavedali, da bo treba rešiti številna tehnična in formalna vprašanja, zato so se tudi odločili za postavitev testnega sistema. Z njim država, kot zagotavljajo na Darsu, ne bo imela nobenih finančnih stroškov, saj gre za pilotni projekt, oprema pa ostaja v lasti podjetja 3M.

Sicer pa Večer še dodaja, da je družba Digitec, še eno podjetje, ki ima merilnik za sekcijsko merjenje, pred časom na protikorupcijsko komisijo poslala prijavo zaradi sumov korupcije v zvezi z omenjenim projektom. Tam so prijavo posredovali na tožilstvo, kjer pa so jo zavrgli.