državna meja Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s ...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

1695633573-dsc09685-1695633263267 Necenzurirano

Predsednico republike zapušča ključni sodelavec

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

matija-rupel Njena.si

Skrito v raju: Igralec na odru gol kot glista

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Rusi prihajajo! Cesta Trenta-Vršič-Kranjska Gora zaprta

Deli na:
Rusi prihajajo! Cesta Trenta-Vršič-Kranjska Gora zaprta

Foto: Bobo

Cesto Trenta-Vršič-Kranjska Gora so včeraj zvečer zaprli pred sobotno slovesnostjo ob 100. obletnici postavitve Ruske kapelice na Vršiču. Slovesnosti se bo udeležil tudi ruski predsednik Vladimir Putin, ki bo v soboto na obisku v Sloveniji. Zaprte bodo tudi druge ceste na območju Gorenjske in Ljubljane.

V prvi polovici sobotnega popoldneva, ko bo Putin potoval z Brnika na Vršič, bosta popolnoma zaprti cesta in avtocesta med letališčem Jožeta Pučnika in izvozom Hrušica, v drugi polovici popoldneva - ko bo potoval v Ljubljano in nato na grad Brdo - pa bodo zaprli avtocesto od Naklega do Šentvida in ljubljanskih Žal. Del dneva bo zaprt tudi predor Karavanke, predvidoma ga bodo zaprli ob 11. uri.

Na policiji voznikom priporočajo, da v soboto pot v smeri Gorenjske načrtujejo v zgodnjih jutranjih ali dopoldanskih urah in jo zaključijo najpozneje do poldneva. Enako velja za smer z Gorenjske proti Ljubljani.

Turiste, ki so nameravali potovati preko Slovenije, že nekaj časa obveščajo o možnih alternativnih poteh, enako bo na sam dan obiska. Močno bo oviran tudi promet do letališča, zato vsem, ki bodo potovali z letalom, svetujejo, naj se na letališče odpravijo prej kot običajno.

Danes bo med 7. uro in 23.30 nad določenimi območji veljala omejitev prometa v zračnem prostoru, na območju Gorenjske in Ljubljane pa do preklica prepoved prometa s tovornimi vozili, katerih največja dovoljena masa presega 3,5 tone.

Informacije o prometu lahko vozniki dobijo preko aplikacij na pametnih telefonih, na strani prometnoinformacijskega centra in številki 1970. Dars sicer v soboto zaradi dogodka in tudi sicer poletnih dopustov pričakuje povečane obremenitve na primorski avtocesti in razcepih ljubljanskega avtocestnega obroča.