Slovenija

RTVS "najostreje obsoja" grožnje Jožetu Možini; nič pa o programski svetnici, ki je "všečkala" grožnjo

Deli na:
RTVS "najostreje obsoja" grožnje Jožetu Možini; nič pa o programski svetnici, ki je "všečkala" grožnjo

Foto: Bobo

Radiotelevizija Slovenija (RTVS) v času, ko v svetu nasilje nad novinarji narašča, tudi na njihovih družbenih omrežjih opaža vse več groženj in sovražnega govora, uperjenega proti zaposlenim.

"Takšni zapisi so nedopustni in ogrožajo demokratičnost, pluralnost ter neodvisno delovanje javnega medijskega servisa," so sporočili iz medijske hiše.

Zapis, kot je bil nedavno objavljen na Twitterju in uperjen proti novinarju RTVS Jožetu Možini, je po njihovih navedbah treba obravnavati grožnjam primerno. RTVS ga "kar najostreje obsoja". Avtor tvita Safet Alibegić je namreč zapisal, kako razmišlja, da bi na prehodu za pešce povozil novinarja.

RTVS bo svoje novinarje, ki so zavezani profesionalnim normam, spoštovanju splošnega Kodeksa novinarjev Slovenije in spoštovanju etičnih meril ter programskih standardov javnega medijskega servisa RTVS, javno in po vseh možnih pravnih poteh zaščitila, so še napovedali.

Ni pa RTVS komentirala početja članice Programskega sveta RTV Slovenija Jedrt Jež Furlan, ki je na Twitterju "všečkala" Alibegovićev tvit.