901596_f168_dragonja_promet02t Svet24.si

Poklukar nakazal, da obmejnih muk junija letos še...

toplotna črpalka1 Svet24.si

Obljubljal toplotne črpalke, vzel pa le denar

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

jansa orban fb1 Reporter.si

Janša nima ugleda v Bruslju, on seže le do ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Romunka je sopotnico zapeljala v smrt

Deli na:
Romunka je sopotnico zapeljala v smrt

Foto: Bobo

Na štajerski avtocesti sta včeraj okoli 5.25 pri počivališču Polskava v smeri Ljubljane trčila tovorno in osebno vozilo. Pri tem je umrla 55-letna sopotnica v osebnem avtomobilu, ena oseba pa se je poškodovala. Kot so sporočili s Policijske uprave Maribor, je v nesreči nastalo po nestrokovni oceni za okoli 12.500 evrov škode.

V nesreči so bili udeleženi 37-letna voznica osebnega avtomobila iz Romunije, 55-letna sopotnica v tem vozilu iz Italije in 48-letni voznik tovornega vozila iz Romunije.

Nesreča se je zgodila, ko je 37-letnica s sprednjim desnim delom vozila trčila v zadnji levi del polpriklopnega vozila, ki ga je v isti smeri po desnem prometnem pasu vozil 48-letnik. Zaradi trčenja je osebni avtomobil začelo zanašati, med obračanjem pa je z desno bočno stranjo trčil v kovinsko zaščitno ograjo, ki fizično ločuje vozišči avtoceste.

Po poročanju uprave za zaščito in reševanje na spletni strani so gasilci iz Slovenske Bistrice in Maribora zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator osebnega vozila in s tehničnim posegom rešili eno osebo. Reševalci so poškodovano osebo prepeljali v Univerzitetni klinični center Maribor. Promet je bil proti Ljubljani več ur močno oviran in je potekal čez počivališče Polskava.

Zoper 37-letno Romunko bo policija podala kazensko ovadbo zaradi utemeljenega suma, da je storila kaznivo dejanje povzročitev prometne nesreče iz malomarnosti, za katero se sme storilca kaznovati z zaporom do osem let.