AKR_9737 Odkrito.si

Ekskluzivno: Rok Ferengja prvič o življenju z ...

Jernej Šugman Svet24.si

Kolegi Jerneja Šugmana močno pogrešajo

par Svet24.si

Se bojimo zaljubiti?

luka mesec Svet24.si

Izjava, ki odmeva: Luka Mesec o izvoznikih

How-do-you-wax-your-legs Najstnica.si

Britje ali depilacija?

Artur Štern Njena.si

Artur Štern se vrača!

neslihan 9 Njena.si

Lepi Burak ogroža njen zakon

Slovenija

Romana Tomc: Tu sem, ker sem najboljša

Deli na:
Romana Tomc: Tu sem, ker sem najboljša

Foto: Primož Lavre

Romana Tomc je predsedniška kandidatka, ki v kampanji razbija stereotipe o stranki SDS. S svojo umirjeno politično držo in povezovalnim sloganom Spoštujmo in sodelujmo želi nagovoriti čim širši krog volivcev, računa tudi na volivce Nove Slovenije.

»Tu sem zato, ker sem najboljša kandidatka,« samozavestno pravi. Pri predsedniku Borutu Pahorju, ki je popularen in všečen, pogreša tisti drugi del, ko bi moral biti predsednik in državnik. Po njenem Slovenija potrebuje predsednika tudi takrat, ko je treba reči kakšno bolj državniško besedo, takrat, ko ljudem ne gre dobro.

Za začetek tri klišejska vprašanja: prvo – zakaj si sploh želite postati predsednica republike?

Zaradi tega, ker si želim sprememb, saj ljudje niso zadovoljni z razmerami v Sloveniji. Razočarani so nad politiko na vseh nivojih. Predsedniška funkcija je najvišji nivo politike, zdi se mi pomembno, da tudi v ta politični prostor vnesem spremembe.

V tiskani izdaji in v Trafiki24 Tomčeva pove, zakaj njena kandidatura ni bila lahka in pove, kako so jo pospremili njeni najbližji; oceni predsednikovanje Boruta Pahorja; spregovori o konfliktu med SDS in NSi; pove, kaj si misli o tem, da si je Ljudmila Novak sposodila njen slogan; predstavi svojega partnerja in družino; odgovori na ugibanja o njenih ambicijah za vodenje SDS.