900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Romana Tomc: Tu sem, ker sem najboljša

Deli na:
Romana Tomc: Tu sem, ker sem najboljša

Foto: Primož Lavre

Romana Tomc je predsedniška kandidatka, ki v kampanji razbija stereotipe o stranki SDS. S svojo umirjeno politično držo in povezovalnim sloganom Spoštujmo in sodelujmo želi nagovoriti čim širši krog volivcev, računa tudi na volivce Nove Slovenije.

»Tu sem zato, ker sem najboljša kandidatka,« samozavestno pravi. Pri predsedniku Borutu Pahorju, ki je popularen in všečen, pogreša tisti drugi del, ko bi moral biti predsednik in državnik. Po njenem Slovenija potrebuje predsednika tudi takrat, ko je treba reči kakšno bolj državniško besedo, takrat, ko ljudem ne gre dobro.

Za začetek tri klišejska vprašanja: prvo – zakaj si sploh želite postati predsednica republike?

Zaradi tega, ker si želim sprememb, saj ljudje niso zadovoljni z razmerami v Sloveniji. Razočarani so nad politiko na vseh nivojih. Predsedniška funkcija je najvišji nivo politike, zdi se mi pomembno, da tudi v ta politični prostor vnesem spremembe.

V tiskani izdaji in v Trafiki24 Tomčeva pove, zakaj njena kandidatura ni bila lahka in pove, kako so jo pospremili njeni najbližji; oceni predsednikovanje Boruta Pahorja; spregovori o konfliktu med SDS in NSi; pove, kaj si misli o tem, da si je Ljudmila Novak sposodila njen slogan; predstavi svojega partnerja in družino; odgovori na ugibanja o njenih ambicijah za vodenje SDS.