testenine črvi odpoklic Svet24.si

Odpoklic izdelka: Na trgovskih policah so se ...

jasna-kuljaj Svet24.si

Jasna Kuljaj sprejela novo vlogo programske ...

Klemen Žibert Necenzurirano

Objavljamo poročilo o finančni luknji v SD: kaj ...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Romana Tomc: Izzivi za Malto so migracije in boj proti terorizmu

Deli na:
Romana Tomc: Izzivi za Malto so migracije in boj proti terorizmu

Foto: Bobo

"EU je v rokah najmanjše države članice," evropska poslanka Romana Tomc pozdravlja začetek malteškega predsedovanja Svetu EU.

"Pred Malto, ki se tudi sama ukvarja z neobvladljivim tokom migracij in kjer se premier otepa hudih obtožb na račun Panama Papers, je zahtevna šest mesečna naloga," komentira Tomčeva, ki izpostavlja prednostne izzive malteškega predsedovanja: množične migracije ter vprašanje humanitarne pomoči beguncem.

Objavljamo izjavo Tomčeve:

Z začetkom novega leta je Slovaška svoje šestmesečno predsedovanje Svetu Evropske unije predala najmanjši članici Evropske unije, Malti. V sredo bo na plenarnem zasedanju Evropskega parlamenta v Strasbourgu malteško predsedstvo predstavilo svoj delovni program.



Malta si je kot prednostne izzive izbrala množične migracije ter vprašanje humanitarne pomoči beguncem. Prav tako bo Malta svojo pozornost posvečala spopadanju s terorizmom in vračanjem nezakonitih migrantov v matične države.

Evropska poslanka Romana Tomc je ob robu zasedanja povedala: »Prav gotovo so prednostne naloge premišljeno zastavljene in se soočajo z aktualnimi težavami EU. Rast evroskepticizma, odsotnost zaupanja v evropske institucije, množične migracije ter varnostna grožnja vsekakor kažejo potrebo po večji vključenosti in vpetosti državljanov v evropske zadeve.«

Premier Malte Joseph Muscat je izpostavil tudi povrnitev zaupanja v EU in zagotovitev socialne varnosti za državljane. »Pred Malto, ki se tudi sama ukvarja z neobvladljivim tokom migracij in kjer se premier otepa hudih obtožb na račun Panama Papers, je zahtevna šest mesečna naloga. Upam, da jo bo čim bolje opravila,« je zaključila evropska poslanka Romana Tomc.