Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Romana Tomc: Dobili smo 100 odstotkov več od tistega, kar so nam napovedovali

Deli na:
Romana Tomc: Dobili smo 100 odstotkov več od tistega, kar so nam napovedovali

Foto: Bobo

Predsedniška kandidatka SDS Romana Tomc je v prvem nastopu po zaprtju volišč izrazila veselje ob doseženem rezultatu na današnjih volitvah, "kakršenkoli že je".

"Ne glede na to, da smo pričakovali drugi krog, je rezultat neke vrste uspeh, saj je 100 odstotkov več od tistega, kar so nam napovedovali," je dejala.

                       
To, da so ji ankete napovedovale precej slabši izid, po besedah Tomčeve pomeni, da še vedno živimo v času, ko z raziskovanjem javnega mnenja "na nek način ustvarjamo pričakovanja volivk in volivcev". "Upam, da bo enkrat temu drugače," je še dejala ob prihodu v volilni štab v Ljubljani, kjer je požela aplavz podpornikov.

Najbolj jo, kot je dejala, žalosti nizka volilna udeležba. "Ta kaže na to, da še nismo izkoristili potencialov, ki nam jih ponuja demokratična družba. Upam, da bodo državljani in državljanke enkrat začutili, da njihov glas resnično šteje. Šele ko bodo to začutili vsi, potem si lahko obetamo tudi demokratične spremembe," je dejala. Na koncu pa je napovedala: "Se vidimo na naslednjih volitvah".


Tomčeva je v kampanji pogrešala več vsebine. "Odgovarjali smo na vsa mogoča vprašanja. Volivke in volivci vedo praktično vse o nas, ne vedo pa, kakšni so naši pogledi na reševanje najbolj ključnih težav, ki pestijo Slovenijo," je dejal. Napovedi za drugi krog pa ni želela dajati. O morebitni podpori kateremu od kandidatov ta hip ne razmišlja. "Naj bo kakšen dan umiritve po tem turbulentnem mesecu," je dejala.

Da sta se v drugi krog uvrstila Borut Pahor in Marjan Šarec, je po njenem mnenju zelo pomembna medijska podpora. Kot je dejala, je Pahor vendarle pet let vodil predvolilno kampanjo, se nekako usidral v srca ljudi kot kralj instagrama, kot nekdo, ki je zelo uspešen tudi na družbenih omrežjih. Ljudje so mogoče malce pozabili na to, da je pomembna tudi vsebina.

Šarec pa je po njenih besedah imel zares izjemno medijsko podporo z vseh koncev. Tomčevo je sicer zmotilo tudi, da so se nekateri "uspešno skrivali za svojo neodvisnostjo, ki pravzaprav to ni". Upa, da bodo volivci to v naslednjem krogu prepoznali.

Tega, kam se bo usmerila v nadaljevanju politične kariere, Tomčeva ni želela napovedovati: "Ta hip moram najprej oddelati mandat evropske poslanke."