Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Rezman nezaželen?

Deli na:

Izvršni odbor DeSUS je na današnji seji sklenil, da bo svetu stranke predlagal sklep, da sem v stranki nezaželen, je po seji izvršnega odbora povedal poslanec Vili Rezman. O njegovem statusu v poslanski skupini po njegovih besedah odloča le sam, saj mu to zagotavljata ustava in zakon.

Izvršni odbor DeSUS je na današnji seji sklenil, da bo svetu stranke predlagal sklep, da sem v stranki nezaželen, je po seji izvršnega odbora povedal poslanec Vili Rezman. O njegovem statusu v poslanski skupini po njegovih besedah odloča le sam, saj mu to zagotavljata ustava in zakon.

Kot je poudaril Rezman, se stranka moti v tem, da misli, da ima kakšno moč, da bi mu jemala legitimne in zakonske pravice. Pojasnil je, sta z vodjo poslanske skupine DeSUS Francem Žnidaršičem vztrajala pri tem, da "se odrečejo javnim napadom na naju v smislu, da širiva neresnice". "Midva sva pripravljena potrpeti in delati na novo, izvršni odbor pa meni drugače," je povedal.

Predsednik DeSUS Karl Erjavec je po Rezmanovih besedah "grešil" takrat, ko je dejal, da predsednika vlade Boruta Pahorja in predsednikov LDS in Zares Katarine Kresal in Gregorja Golobiča ni seznanil z imenom kandidata za ministra.

"Jaz bom vztrajal pri resnici. Resnica je nedvomno na moji strani," je poudaril. Povedal je tudi, da je prebral izjave vseh poslancev iz poslanske skupine, ki so mu po njegovih besedah izrazili podporo. "Vztrajajo pri tem, da imam pravico govoriti tudi v javnosti, da imam pravico biti v poslanski skupini, celo več, da sem v tej poslanski skupini zaželen," je dejal Rezman. Po njegovih besedah poslanci cenijo njegovo delo, moti pa jih prepir, zaradi česar predlagajo, naj se ta nesoglasja umirijo.

Rezman je dejal, da je za umiritev nesoglasij, a pod pogojem, da priznajo, da so "me javno in lažno obtoževali". Od Erjavca sicer takšnega priznanja ne pričakuje. Bo pa v poslanski skupini vztrajal tako dolgo, dokler bo imel podporo vsaj vodje poslanske skupine Žnidaršiča.

Predsednik DeSUS Karl Erjavec pa je danes dejal, da Rezman za dejanja, povezana s kandidaturo ministra Henrika Gjerkeša, ni imel nikoli podpore v poslanski skupini, razen pri Žnidaršiču, in je tako "zavajal javnost". Sicer pa v splošnem glede novinarskih konferenc poslanske skupine DeSUS, na katerih sta v glavnem sodelovala Rezman in Žnidaršič, Erjavec ugotavlja, da na njih ni bilo govora o programu stranke, pač pa le o njenem predsedniku, ki da nedemokratično vodi stranko.

Za predsednika Erjavca je neokusno, da Rezman kot nečlan stranke ne razume, da mu stranka odreka gostoljubje. "Vsak fant razume, če ga punca ne želi več, da pač želi mir. In v stranki tudi želimo mir," je še pripomnil Erjavec.

Minister za lokalno samoupravo in regionalni razvoj Henrik Gjerkeš, ki se prav tako udeležuje posvetov organov stranke, je ob tem povedal, da v postopek izbire kandidata za ministra ni bil vključen drugače kot kandidat. Kot je poudaril, je povsod, kjer se je srečeval s člani stranke in poslanske skupine, naletel na prijeten in spodbujajoč odnos, a z določenimi pomisleki.

Gjerkeš, ki se bo danes predstavil svetu stranke, meni, da ni ključen razlog za konflikt. Povedal je še, da njegova popotnica ni vzpodbudna, a meni, da ga bodo ljudje zdaj začeli ocenjevati po njegovem delu.