pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Revizionizem Kučanovih veteranov, pozabili pa na spletno stran

Deli na:
Revizionizem Kučanovih veteranov, pozabili pa na spletno stran

Foto: Bobo

»Nalogo so morali opraviti v popolni tajnosti. O ukazu ni bil obveščen nihče iz republiškega vodstva. To je pomenilo razorožitev Teritorialne obrambe RS,« imajo že veliko let na spletni strani zapisano v Zvezi veteranov vojne za slovenijo (ZVVS). Od prejšnjega tedna zanje velja neka druga zgodovinska resnica: »TO ni bila nikoli razorožena. Bil je opravljen poskus odvzema njenega orožja, ki pa ni uspel,« je pred sklicanimi novinarji ob prisotnosti kopice drugih veteranov in predstavnikov Združenja Sever dejal predsednik ZVVS Ladislav Lipič.

Naslov poglavja in trditve, da je šlo za razorožitev, v ZVVS še niso zbrisali s spletne strani; to bodo, očitno na »ukaz« nekdanjega predsednika države Milana Kučana, gotovo še storili. Kot vemo, je Kučana Združenje za vrednote slovenske osamosvojitve sredi prejšnjega meseca ovadilo zaradi domnevne sabotaže in veleizdaje Slovenije ob razorožitvi Slovenije. Čeprav zatrjuje, da je njegova vest mirna, so se podaniki spustili v prikrajanje preteklosti, kot so jo sicer sami zapisali in ovrednotili. Opraviti imamo s klasičnim zgodovinskim politično motiviranim revizionizmom.

In argumenti za revizijo? Lovljenje za pomenom besede, pravniško dlakocepljenje. Lipič: »Dokler ima celotna struktura vsaj nekaj orožja, ne moremo govoriti o tem, da je razorožena.« In še Janko S. Stušek, ki prizna, da je TO zaradi ukaza izgubila okoli 60.000 kosov ali tri četrtine orožja: »Tudi sicer je razorožitev pojem, po katerem pripadniki neke armade odvzamejo orožje drugi armadi ali jim ga ta preda. V tem primeru za to ni šlo.«