pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Razrešeni Ivanušič toži Pozavarovalnico Sava: nazaj hoče službo in povračilo za par mesecev

Deli na:
Razrešeni Ivanušič toži Pozavarovalnico Sava: nazaj hoče službo in povračilo za par mesecev

Foto: Bobo

Zvonko Ivanušič, ki so ga nadzorniki 22. avgusta razrešili s položaja predsednika uprave Pozavarovalnice Sava, je vložil tožbo na delovno in socialno sodišče. V njej zahteva, naj ga nekdanji delodajalec pozove nazaj na položaj in mu za čas nezakonitega prenehanja delovnega razmerja prizna delovno dobo z vsemi pravicami.

V Pozavarovalnici Sava, kjer so tožbo prejeli v petek, bodo odgovor pripravili v zakonskem roku, so pozavarovalnice sporočili prek spletnih strani Ljubljanske borze.

Ivanušiča je s položaja odnesel nakup nekdanje poslovne stavbe ACH na Baragovi ulici v Ljubljani. To je Pozavarovalnica Sava skupaj z opremo kupila februarja pod odložnimi pogoji za 5,1 milijona evrov. A nekateri mediji so nakup problematizirali, ker je stavbo kupila od Metalke Commerce, ki jo je lani poleti kupila neposredno od ACH za 3,5 milijona evrov.

Kot je na avgustovski skupščini Pozavarovalnice Sava pojasnil predsednik nadzornega sveta Branko Tomažič, z nakupom ni bilo vse v redu, zato so morali Ivanušiča odpoklicati. "Na osnovi vseh analiz smo prišli do zaključka, da je šlo za kaznivo dejanje," je dejal o spornem nakupu nepremičnine.

Tomažič je še povedal, da se je Ivanušič za nakup odločil aprila 2015, nadzorni svet pa s tem seznanil šele februarja letos in dva dni pozneje podpisal pogodbo. "Nakup je bil predrag," je opozoril, ni pa želel ugibati, kakšna škoda je bila zaradi tega povzročena pozavarovalnici.