Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Tekmovalci Kmetija 2023 Njena.si

Tekmovalka Kmetije se je poročila

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Razmislek o zamenjavi

Deli na:

V Novi Sloveniji pozivajo predsednika vlade Boruta Pahorja, da razmisli o zamenjavi finančnega ministra dr. Franca Križaniča. Njegove najnovejše napovedi o povečanju davkov so razburkale slovensko javnost in izzvale neodobravanje tako politikov kot strokovnjakov.

V Novi Sloveniji pozivajo predsednika vlade Boruta Pahorja, da razmisli o zamenjavi finančnega ministra dr. Franca Križaniča. Njegove najnovejše napovedi o povečanju davkov so razburkale slovensko javnost in izzvale neodobravanje tako politikov kot strokovnjakov.

Sporočilo za javnost objavljamo v celoti:

Na srečo je finančni minister dr. Franc Križanič tudi dober človek in vsakič popusti, ko otroci zavpijejo. Preseneča nas tudi njegova izjava, da so strokovno preučili njegove nove predloge potem, ko je javnost zagnala vik in krik. Vse to pa daje vtis, da je Slovenija pri premagovanju finančne krize v brezupnem položaju. Križaničev predlog o spremembah zakona o dohodnini, ki bi vključeval dva nova dohodninska razreda, je največji fiasko, ki si ga finančni minister ne bi smel dovoliti. Na mestu finančnega ministra bi moral biti človek, ki se ne bo poigraval z državljani in bo trdno stal za svojimi besedami ter dejanji.

Napake ali poskuse, ki si jih pogosto privošči minister Križanič, so v času finančne in gospodarske krize nedopustne. Država potrebuje na mestu finančnega ministra osebo, ki bo javnosti vlivala zaupanje ter trezno in premišljeno  predstavljala prave predloge za čim prejšnji izhod Slovenije iz finančne krize. Po dosedanjem delu ministra Križaniča pa v Novi Sloveniji ocenjujemo, da minister Križanič ni kos tej zahtevni nalogi, zato je skrajni čas, da premier Pahor premisli o zamenjavi ministra, morda v kompletu še s kom, ki pogosto spreminja svoje izjave in že dolgo zganja svoje burke na slovenski politični sceni.

Slovenija v tem trenutku potrebuje novega finančnega ministra. Ministra z vizijo, ki bo obdan s pravimi strokovnjaki in si ne bo privoščil poigravanja z državljani in njihovim potrpljenjem. Nenazadnje lahko koga še pred umikom njegovih novih predlogov zadene tudi kap in ne bo dočakal Križaničevih popravkov.