favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Ravs v koaliciji, bes gozdarskih krogov: burno izbiranje šefa gozdarskega podjetja

Deli na:
Ravs v koaliciji, bes gozdarskih krogov: burno izbiranje šefa gozdarskega podjetja

Foto: Bobo

Na situ za direktorja družbe Slovenski državni gozdovi so ostali še štirje kandidati: Zlatko Ficko, Janez Peskar, Robert Tomazin in Darij Krajčič, piše časnik Dnevnik.

Dodaja, da je zaradi koalicijskega zapleta pričakovati vroč boj za direktorja družbe.

Časnik navaja neuradne informacije, da so od 15 prijavljenih kandidatov v igri za direktorja ostali še štirje, in sicer Janez Peskar, kandidat SMC, zaposlen pri bivšem koncesionarju Gozd Ljubljana, Zlatko Ficko, kandidat DeSUS in dosedanji poslovni pooblaščenec v družbi Slovenski državni gozdovi, Robert Tomazin, do leta 2014 član SLS in avtor prvega osnutka gozdarske strategije, ki ga je leta 2014 napisal za kmetijskega ministra in prvaka SD Dejana Židana, ter direktor Zavoda za varstvo narave Darij Krajčič, ki, kot zatrjuje, ni član nobene politične stranke.

Prvo sito je bila kadrovska agencija Profil, ki je opravila pogovor z vsemi kandidati. Kadrovska komisija nadzornega sveta družbe je nato na podlagi Profilovih ocen v ožji krog favoritov uvrstila le omenjene štiri, s katerimi bo opravila drugi krog pogovorov in predvidoma dva do tri ponudila nadzornikom, da izmed njih izberejo najprimernejšega.



V gozdarskih krogih je po navedbah časnika završalo, ko so izvedeli, da je med četverico izbrancev tudi Ficko. Trdijo namreč, da se Ficko ni nikoli ukvarjal z gozdno proizvodnjo in da nima v razpisu zahtevanih vodstvenih izkušenj, zna pa uspešno krmariti v političnih vodah (bil je član LDS in Zares, zdaj je v stranki DeSUS). Nekateri zaposleni v družbi menijo, da je Ficko glavni krivec za to, da je družbo po enem letu zapustil poslovni pooblaščenec za finance Borut Meh, brez katerega po njihovem mnenju podjetja ne bi postavili na noge, navaja Dnevnik. Ficko je za časnik dejal, da izpolnjuje pogoje, saj se sicer ne bi prijavil.

Na sredini terenski seji odbora DZ za kmetijstvo v Kočevju se je izkazalo, da imata gospodarsko ministrstvo, v katerega resor sodi tudi lesna industrija, in kmetijsko ministrstvo, ki je zadolženo za gozdarstvo in katerega vodja Židan je bil pobudnik ustanovitve državnega gozdnega podjetja, nasprotujoči stališči glede delovanja novega državnega podjetja. Gospodarsko ministrstvo meni, da vodenje in nadzor družbe ne gre v pravo smer ter da delovanje družbe ni izpolnilo pričakovanj in obvez, kmetijsko ministrstvo pa trdi, da je družba začela nad pričakovanji, v korist države in gozdarstva.

Na seji odbora so štirje poslanci SMC podprli sklepe, ki jih je predlagala SDS in katerih cilj je zamenjati vladne predstavnike v nadzornem svetu družbe ter zavrniti predlagano razvojno strategijo, piše časnik in dodaja, da naj bi bil razlog za ta manever dela poslancev SMC želja z državnim denarjem oživiti propadlo tovarno ivernih plošč Otiški Vrh, katere glavni direktor je bil sedanji poslanec SMC Danilo Anton Ranc, tehnični direktor pa Prikeržnik.