benjamin-netanjahu Svet24.si

Netanjahu: "Jasno hočem povedati, da bomo sami ...

Johnny Deep Svet24.si

Johnny Depp na britanski premieri presenetil z ...

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

»Turbo anus« Janeza Janše? Takšne argumente ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

kolo sreče Njena.si

Znani tekmovalec kviza pokvaril slavno Kolo sreče

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Rado Pezdir: Policija svetuje, perite denar

Deli na:
Rado Pezdir: Policija svetuje, perite denar

Foto: Profimedia

Delo slovenske policije, NPU in državnega tožilstva kaže na to, da niti ob popolnoma dokazljivih kaznivih dejanjih nihče od omenjenih ni pripravljen procesirati kriminala.

Ali gre pri tem za nesposobnost, izogibanje delu ali pa pokvarjenost in korupcijo, je popolnoma vseeno. Rezultati dela naštetih institucij so v tem, da smo državljani prepuščeni popolnemu kaosu, ki nastaja iz dolgoletne odsotnosti sankcioniranja kriminala. V teh okoliščinah je sporočilo omenjenih institucij jasno: državljani se lahko ukvarjamo z nezakonitimi dejavnostmi. Poleg tega je tudi očitno, da je naklonjenost slovenske politike kriminalu nedvoumna. Če menite drugače, je vaš pogled na realnost izkrivljen.

V tiskani izdaji in v Trafiki24 razkrivamo, kako globoko se je v državo zažrlo pranje denarja; zakaj so kriptovalute nadvse pripravne za pranje denarja; kako lahko je denar prati s transakcijami na ebayju ali s fiktivnim množičnim financiranjem (crowdfundingom); kako se preprodajajo listki z nagradnimi zadetki v igrah na srečo; kako denar prati s pomočjo nočnega kluba ali organizacijo nogometnih tekem v nižjih ligah; zakaj so banksterji veseli zaradi sistematične odločitve slovenske policije, da na področju pranja denarja enostavno ne deluje.