benifer Svet24.si

Zvezdniški par "Bennifer" tik pred razhodom

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

5081484663803_org_27a69d764a0b1739_1648464638000 Necenzurirano

Kaj druži železnice, podjetnika iz Rovt in ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Radanova sodelavka pričala: Kolegica me je opozorila, da je Radan odvisnik in patološki lažnivec

Deli na:
Radanova sodelavka pričala: Kolegica me je opozorila, da je Radan odvisnik in patološki lažnivec

Foto: Bobo

Nekdanja sodelavka zdravnika Ivana Radana na nevrološki kliniki Nataša Milivojević je v včerajšnjem nadaljevanju sojenja dejala, da pred dogodkom s kalijem pri Radanu nikoli ni opazila strokovne napake. Je pa hkrati pojasnjevala, da je Radan po zaposlitvi vse pogosteje izostajal iz službe z nenavadnimi izgovori, v kolektiv pa vnašal razdor.

Milivojevićeva se spominja, da ji je Radan, ko je še delal internistični prvi pomoči interne klinike, kjer je sama bila na kroženju, večkrat potožil, da se ne razume s sodelavci in je žrtev spletk, zaradi česar se ji je zasmilil. Povabila ga je na nevrološko kliniko, na vabilo se je čez nekaj mesecev odzval.

Takrat je dobila klic, v katerem jo je kolegica - njenega imena včeraj ni želela razkriti - opozorila, da je Radan odvisnik in patološki lažnivec. Zaposlili so ga za določen čas enega leta. V tem času bil krasen sodelavec, je včeraj opisovala. Zmeraj je bil pripravljen pomagati in zamenjati dežurstva, bilo je že malo nenavadno, je povedala. V tem letu pri njem ni opazila nič posebnega.

Ko se je to poskusno leto iztekalo, so slišali, da ga ne bodo zaposlili. Kolegi so se zato zavzeli zanj in pozivali vodstvo, naj ga le zaposli, kar se je tudi zgodilo. In takrat so se stvari spremenile, vse pogosteje je bil odsoten, razlogi pa vse bolj nenavadni, je povedala.

Nekoč je izostal iz službe, ker naj bi si prijateljeva mama na križarjenju zlomila nogo, on pa bo s helikopterjem tja odletel pomagat. "Imel je vse sorte bolezni, okoli njega je bila vedno neka drama. Male laži so se vse bolj ponavljale, postajale so vse večje," je dodala. Poleg tega je začel med sodelavce vnašati razdor, enega pred drugim ogovarjal, da so potem gojili medsebojne zamere. In takrat so začele z interne klinike kapljati novice, da se je z Radanom tudi pri njih podobno dogajalo.

Vendar je imel zveznice pri medicinskih sestrah, tako je ostalo tudi po primeru s kalijem. Po tem primeru so z njim celo šle gledati jaslice v Postojnsko jamo, je razlagala. Primer s kalijem pa še ostale primere sumljivih smrti Radanovih bolnikov sta pod drobnogled vzeli komisiji, ki sta opravili notranji strokovni nadzor.

Pri nadzoru je sodelovala tudi Milivojevićeva, ki poudarja, da iz dokumentacije ni bilo razvidno, zakaj je Radan nekaterim svojim bolnikom odredil tako visok odmerek morfija ali propofola. Omenila je tudi domnevna Radanova navodila medicinski sestri, naj nastavi odtekanje propofola na najvišjo hitrost. "Za komisijo ni bilo dvoma, tak odmerek daš z namenom, da bolnik neha dihat," je dejala.

Besede priče so večkrat razburile tako Radana, ki je odkimaval in se čudil povedanemu, pa tudi njegovega odvetnika Milana Krstića. Ta je priči očital, da laže in da "govori, kar so ji naročili" ter da je rojena za pričo.

Vendar je tudi strokovni direktor interne klinike Zlatko Fras povedal, da je Radan, ko je še delal pri njih, pristal na zdravljenje zaradi psihoaktivnih snovi, a so se mu pozneje začeli kazati enako simptomi, zaradi česar ga niso več vključevali v zdravljenje bolnikov.

Sojenje se nadaljuje v četrtek, ko so napovedane številne priče, med drugim Radanov brat.