profimedia-0808999589 Svet24.si

Umrl komaj 15-mesečni sin slavnega MMA borca

Hyalomma-marginatum_H Svet24.si

Eksotični orjaški klop osvaja alpske dežele in ...

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

zvezdan radonjic Primoz Lavre Reporter.si

Tako v SDS nagrajujejo zasluge in zvestobo: ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

masterchef Njena.si

MasterChef: Kje je sodnik Luka Jezeršek?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Protimedijski aktivist v programskem svetu RTV Slovenija

Deli na:
Protimedijski aktivist v programskem svetu RTV Slovenija

Foto: RTV Slovenija

V programskem svetu RTV Slovenija bo sedel aktivist Domen Savič, ki pritiska na oglaševalce, če oglašujejo v medijih, ki mu niso po volji.

»Upam, da bodo enkrat klerofašisti v manjšini. In da jih bomo ubili z ljubeznijo in razumevanjem,« je pred leti zapisal komunikolog Domen Savič na tviterju. Na ta njegov zapis je opozorila Mlada Slovenija (podmladek NSI) ob njegovi izvolitvi za člana programskega sveta RTV Slovenija. Po mandatno-volilni komisiji mora ta predlog potrditi še državni zbor, a glede na to, da uživa podporo razširjene vladajoče koalicije (skupaj z ZL), skorajda ni dvoma, da ne bi bil izvoljen.

Tam bo lahko branil neprofesionalno delo novinarjev, ki jih že zdaj promovira na svojem facebooku in tviterju, ki so podobno kot on sam obremenjeni s fašizmom. Fašisti so zanj tisti, ki so organizirali shod proti migrantskemu centru na Kotnikovi, in niti po naključju takšni kot on sam, ki bi drugače misleče kar ubijali.

A s čim si je sploh Domen Savič zaslužil takšno podporo vladajoče koalicije? Poleg tega da je znan po svojih radikalnih levičarskih pogledih, se je proslavil z akcijo Dajmo medije v medije. Z njo skuša prisiliti medije k umiku senzacionalističnih vsebin in pritiska na oglaševalce, naj v takšnih medijih ne oglašujejo, s čimer se celo sam hvali: »Slovenske novice. Zaradi takega poročanja so jim podjetja ukinila online oglase. Kaj še lahko naredimo?« Nedavno se je zgražal nad Simobilom, ker oglašuje na Nova24TV, nato pa so mu iz Simobila hitro odgovorili: »Hvala za tvit. Uredimo

Oktobra lani je registriral Inštitut Državljan D, zavod za spodbujanje informacijske in medijske pismenosti, vendar podatkov o prihodkih še ni. Zagotovo bo imel, zdaj ko bo sedel v programskem svetu RTV SLO, dovolj naročnikov in pogodb.