zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Prodan srebrn audi iz predsednikovega urada

Deli na:
Prodan srebrn audi iz predsednikovega urada

Foto: Urad predsednika republike

Novo najeto vozilo znamke Audi, uporabljeno za protokolarne aktivnosti, za kar Urad predsednika RS plačuje mesečno najemnino 950 evrov.

V Uradu predsednika republike Slovenije so se odločili za javno prodajo srebrnega vozila audi A4 quattro 3,2 fsi z usnjenimi sedeži. Ponudbo za vozilo, uradno ocenjeno na 7.818 evrov, je v roku oddal en sam ponudnik. Razlog prodaje naj bi bila iztrošenost vozila ter preveliki stroški z vzdrževanjem.

V Uradu predsednika republike Slovenije so se odločili za javno prodajo srebrnega vozila audi A4 quattro 3,2 fsi z usnjenimi sedeži. Ponudbo za vozilo, uradno ocenjeno na 7.818 evrov, je v roku oddal en sam ponudnik. Razlog prodaje naj bi bila iztrošenost vozila ter preveliki stroški z vzdrževanjem.

Vozilo je bilo konec maja prodano za 7.820 evrov zasebnemu kupcu Primožu Golobu. V Uradu predsednika republike so pojasnili, da se vozilo pred prodajo ni uporabljalo za prevoz predsednika republike Boruta Pahorja, pač pa za protokolarne dejavnosti, kot so prevozi delegacij in gostov. Za prevoze predsednika republike, ki jih običajno opravlja policija s svojimi vozili, se za zdaj najpogosteje uporablja vozilo audi A8 letnik 2006.

Pri nakupu je bil za kupca zagotovo odločilen zunanji videz vozila, kdo ga je doslej uporabljal (protokol) in oprema. Vozilo kovinske barve (srebne) ima kar šest zračnih blazin, ABS, ESP, aktivni volan, ksenonske žaromete in padavinski senzor ter električni pomik vseh stekel in zunanjih ogledal. Tudi usnjeni sedeži imajo električni pomik s pomnilno funkcijo. Zadnja stekla so močno temnjena. Audi ma še navigacijsko napravo (MMI), senzorje za parkiranje z zadnjo kamero in alu platišča 18 col.

Sliši se obetavno, če seveda, kot opozarjajo v predsednikovem uradu, ne upoštevamo vseh pomanjkljivosti vozila. Prvič je bilo registrirano pred osmimi leti in je imelo prevoženih že 224.000 kilometrov. Vprašljiva naj bi bila še velika prostornina bencinskega motorja (3197 cm³), zaradi iztrošenosti bi se lahko, tako uradno zatrjujejo, »v vsakem trenutku pojavili (tudi večji) nepričakovani stroški«.

V Uradu PR se namesto prodanega vozila niso odločili za nakup novega, temveč so za novo vozilo februarja letos sklenili pogodbo o poslovnem najemu. Izmed treh ponudnikov, Avto Aktiv, d. o. o. Trzin, Autocommerce, d. o. o., Ljubljana in Avtohiše Vrtač, d. o. o., je bila izbrana slednja. Urad PR za novo najeto vozilo znamke Audi, uporabljeno za potrebe UPRS (protokolarne aktivnosti, vožnja v varnostni koloni, prevozi delegacij in gostov) tako odslej plačuje mesečno najemnino v višini 950 evrov.

V Uradu PR pojasnjujejo, da so z namenom racionalizacije prevozov ter zmanjševanja stroškov vzdrževanja vozil od začetka mandata zmanjšali vozni park od sedmih osebnih na štiri vozila: »Do sedaj smo štiri osebna vozila v skladu z zakonodajo odprodali, eno vozilo pa prenesli v last drugemu državnemu organu. Iz dela izkupička odprodaje rabljenih vozil je bilo kupljeno eno rabljeno osebno vozilo (AUDI A4 3.2 FSI) in eno novo osebno vozilo - kombi.«