nusa lesar Odkrito.si

Uroš Slak je bil zanjo odlična šola

Artur 3 Svet24.si

Kaj je počel Artur Štern?

Pujsa Pepa Svet24.si

Pujsa Pepa povzroča avtizem?!

termometer, zima, sneg, mraz Svet24.si

Po sneženju bo pritisnil “ruski mraz”

nails Najstnica.si

Poslovi se od lomljivih in krhkih nohtov

martina ipša Njena.si

Martina Ipša divje hujša

Sylvester Stallone Njena.si

Znani igralec ogorčeno: Nisem mrtev!

Slovenija

Pripravljalna dela za drugi tir bosta izvedla Kolektor CPG in sarajevski Euroasfalt

Deli na:
Pripravljalna dela za drugi tir bosta izvedla Kolektor CPG in sarajevski Euroasfalt

Foto: Bobo - Tragična vest iz Srbije (fotografija je arhivska)

Pripravljalna dela za drugi tir oz. izgradnjo dostopnih cest do trase bosta izvedla Kolektor CPG in sarajevski Euroasfalt, ki sta na razpisu Direkcije RS za infrastrukturo kandidirala s 14,48 milijona evrov vredno ponudbo. Sklep o izbiri izvajalcev je pravnomočen.

Rok za prijavo na razpis za pripravljalna dela za drugi tir se je iztekel 24. oktobra, na direkciji pa so prejeli 15 pobud. Kolektor CPG in Euroasfalt, ki trenutno gradi zadnji del podravske avtoceste proti mejnemu prehodu Gruškovje, sta poslala najnižjo v vrednosti slabih 14,5 milijona evrov.

Prvi je sicer informacijo o izboru izvajalcev objavil Radio Slovenija.

Izbrana izvajalca bosta morala dostopne ceste zgraditi v 12 mesecih od uvedbe v delo. Pripravljalna dela bodo sofinancirana z evropskimi sredstvi, ki so bila Sloveniji za projekt dodeljena v okviru instrumenta za povezovanje Evrope (Cef). Projektno podjetje 2TDK omenjenega denarja še ne more počrpati, saj zakon o drugem tiru, ki omenjenemu podjetju podeljuje koncesijo, še ne velja.

Pobudnik referenduma o zakonu o drugem tiru Vili Kovačič se je namreč dan po tem, ko je Državna volilna komisija objavila končno poročilo o izidu glasovanja zoper poročilo pritožil na vrhovno sodišče. Slednje mora o zadevi odločiti do konca meseca.

Tako državni sekretar na infrastrukturnem ministrstvu ter vodja projekta drugi tir Jure Leben kot generalni direktor 2TDK Metod Dragonja sta pred dnevi opozorila, da zaradi neveljavnosti zakona že nastaja gospodarska škoda. Slovenija poleg omenjenih 44 milijonov nepovratnih evropskih sredstev ne more počrpati niti 109 milijonov evrov, ki jih je Evropska komisija v okviru t. i. blending razpisa v sklopu instrumenta Cef namenila drugemu tiru.