zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Primorska tolpa ropala banke in trgovine

Deli na:
Primorska tolpa ropala banke in trgovine

Foto: Reuters

Novogoriški kriminalisti so odvzeli prostost več osumljenim za rope na Severnoprimorskem

Kriminalisti Policijske uprave Nova Gorica so v sklopu zahtevne preiskave v predkazenskem postopku uspešno preiskali več ropov in drugih kaznivih dejanj na območju Severne Primorske. Policisti teh dejanj sumijo 56-letnega in 41-letnega moškega ter 34-letno osumljenko. Zoper prvega je preiskovalni sodnik odredil pripor, zoper drugega hišni pripor.

Na Policijski upravi Nova Gorica so pojasnili, da naj bi osumljena moška 6. januarja letos med drugim oropala bančno poslovalnico na Mostu na Soči. Zamaskirani storilec je od uslužbenk zahteval gotovino, svojo zahtevo pa podkrepil s strelnim orožjem. Po storjenem kaznivem dejanju, v katerem je pridobil več tisoč evrov, je neznani storilec z ukradenim denarjem pobegnil neznano kam.

Na podlagi preiskave so novogoriški kriminalisti sum osredotočili na dva osumljenca, v nadaljevanju preiskave pa zbrali dovolj podatkov, da so za oba podali pobudo za hišno preiskavo.

Tako so 7. decembra na podlagi sodne odredbe potrkali na vrata 56-letnega osumljenca in mu odvzeli prostost. Naslednjega dne je bila odvzeta prostost še 41-letnemu osumljencu. V hišnih preiskavah so našli različne predmete, ki so jih storilci uporabljali pri kaznivih dejanjih. Med drugim je šlo za imitacije pištol, maskirne kape in drugo.

V okviru preiskave so novogoriški kriminalisti ugotovili, da je kaznivega dejanja ropa banke utemeljeno osumljen 56-letni moški, drugemu, 41-letnemu osumljencu pa očitajo sostorilstvo.



Starejšega med osumljenci kriminalisti utemeljeno sumijo ropov še več trgovin v Novi Gorici. V enem od teh je storilec grožnjo podkrepil z injekcijsko iglo, nato pa z ukradenim denarjem zbežal v neznano. Na podoben način je skupaj s 34-letno osumljenko 9. novembra oropal tudi trgovino v Delpinovi ulici v središču Nove Gorice.

Mlajši pa je poleg opisanega osumljen tudi izsiljevanja, ker je v času pred ropom na Mostu na Soči za poplačilo starih dolgov izsiljeval 56-letnika.

Omenjena osumljenka je bila medtem osumljena kaznivega dejanja ponarejanja listin, saj je od oktobra do decembra 2016 ponaredila listine oz. italijanske lekarniške recepte, da bi tako pridobila psihoaktivna zdravila. Prav tako je osumljena kaznivega dejanja tatvine dveh imitacij pištol v eni od trgovin v Novi Gorici v začetku novembra.

Novogoriški kriminalisti so v okviru obsežne kriminalistične preiskave sodelovali tudi z italijanskimi varnostnimi organi.

Novogoriški kriminalisti so 8. decembra vse tri osumljene privedli pred dežurnega preiskovalnega sodnika v Novi Gorici, ki je zoper vse osumljene najprej odredil sodno pridržanje, po zaslišanju pa za 56-letnega moškega pripor, za 41-letnega moškega pa hišni pripor.