šarac Odkrito.si

Miki Šarac in skrivnostna svetlolaska

transavia, letalo Svet24.si

Začelo se je s prdenjem, končalo z zasilnim ...

okostnjak Svet24.si

Tedenski horoskop: stari in sveži okostnjaki vse ...

denar, pokojnine Svet24.si

Konec varčevalnih ukrepov za pokojnine

ženske spodnje hlače Najstnica.si

Skrivnost razkrita: Temu služi žepek na ...

Artur Štern Njena.si

Artur Štern se vrača!

tina maze2 Njena.si

Podrobnosti poroda Tine Maze

Slovenija

Primite se za denarnice: To so najbolje plačani uradniki in poslanci EU

Deli na:
Primite se za denarnice: To so najbolje plačani uradniki in poslanci EU

Foto: Primož Lavre

Trije najboljše plačani Slovenci v službi pri Evropski uniji so: sodnika Marko Ilešič in Miro Prek ter evropska komisarka za promet Violeta Bulc.

Dragi (neto) davkoplačevalci, sedite na kavč, popijte šilce močnega in primite se za denarnice: vaš strošek za enega slovenskega evroposlanca v Bruslju je najmanj 517.264,60 evra na leto. A evroposlanci so pravi »reveži« v primerjavi z drugimi uradniki EU. Med sto najbolje plačanimi so tudi trije Slovenci: sodnika Marko Ilešič (23. najboljše plačani uradnik) in Miro Prek (47.) ter evropska komisarka Violeta Bulc (88.). Vsaj pri komisarki Bulčevi njen skupni strošek (z osebjem kabineta) presega 1,5 milijona evrov na leto.

V tiskani izdaji in v Trafiki24 več o bajnih zaslužkih evropskih uradnikov, ki imajo višje plače kot premierji celo največjih evropskih držav; koliko v žep pospravijo Slovenci v EU; o številnih ugodnostih, ki jih imajo uradniki EU ob plačah; kako še sami evroposlanci ne vedo, koliko zasluži bruseljsko uradniško osebje; kaj za ta denar počno birokrati; kako uradniki dejansko delajo škodo; o zaslužkarjih med sodniki in "revežih" evroposlancih; o zapravljivi desnici EU.