kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Primerjava ognjene moči slovenske in hrvaške vojske

Deli na:
Primerjava ognjene moči slovenske in hrvaške vojske

Hrvaški vojak. - Foto: HKoV

Ob primerjavi moči slovenske vojske s hrvaško se žal razkrije, da nam zaradi dolgoletnega sistematičnega zanemarjanja vojska razpada pred očmi.

Sodniki arbitražnega sodišča so odločili, da je okoli 80 odstotkov Piranskega zaliva slovenskega. Toda hrvaški premier Andrej Plenković je oster: imamo načine za zaščito hrvaškega teritorija. Incidenti se vrstijo, a SDS v državnem zboru ni uspela s sklicem nujne seje odbora za obrambo, na kateri bi razpravljali o pripravljenosti slovenske vojske v primeru hujših konfliktov. Oborožen konflikt je zelo malo verjeten, pa vendar: s čim slovenska vojska sploh razpolaga v primerjavi s hrvaško vojsko?

V tiskani izdaji in v Trafiki24 več o tem, s čim sploh razpolaga Slovenska vojska; o hujskaštvu svetovalca hrvaške predsednice in kaj je sprožilo njegov protislovenski izbruh; o sporu med Mahničem in Cerarjem; zakaj nam Slovenska vojska razpada pred očmi; o kadrovski podhranjenosti Slovenske vojske, v kateri je časnikov in podčastnikov skupaj celo več od vojakov; o žgočem osipu vojakov in zakaj njihovo število upada; o ranljivosti (proti)zračnih sil; kaj je največja bojna moč SV; o eni "resni" vojaški ladji; o slabo zaščitenih oklepnikih; zakaj je treba vzpostaviti nov obrambni sistem.