mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

matjaž-štraus Njena.si

Delovna akcija: Mojster Matjaž srečen v objemu ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Primc vabi v stranko: Za Slovenijo bolj Bogu, življenju, družinam

Deli na:
Primc vabi v stranko: Za Slovenijo bolj Bogu, življenju, družinam

Foto: Bobo

Metka Zevnik in Aleš Primc iz iniciativnega odbora za stranko Glas za otroke in družine sta objavila poziv k ustanovnemu članstvu v stranki.

Kot je ob tem za STA pojasnila Zevnikova, pričakujejo podporo tistih, ki imajo otroke, vnuke in družine na vrhu svojih vrednot. Osnutek programske deklaracije obsega 38 točk, njegovo vodilo pa je Upajmo si.

Zevnikova in Primc sta poziv k članstvu v stranki z imenom Glas za otroke in družine in s skrajšanim nazivom Glas pred dnevi objavila na spletni strani Gibanja za otroke in družin. Vanjo vabita tiste, ki želijo, da bi bila Slovenija "bolj Bogu, življenju, otrokom, mladim, družinam in starim staršem prijazna".


"Glas za otroke in družine, ki bo v kratkem nova politična stranka, bo povezovalna, saj izhajamo iz široke družbene koalicije dveh družinskih referendumov, ko smo gasili požare nenormalnih levičarskih družinskih zakonikov," je za STA poudarila Zevnikova.

Kot je pojasnila, bodo vse to zamenjali s "soustvarjanjem normalnih zakonov za dobro vseh nas". Zavezniki bodo tam, kjer bodo lahko soustvarjali lepšo prihodnost vseh družin, kjer bodo v zakonodajo lahko vnašali varovanje družine in življenja, spoštovanje družinskih vezi, vzgojo otrok po vrednotah njihovih staršev, možnosti za mlade in podjetnike ter varnost za starejše. Prav tako se bodo zavzemali za to, da bi človek od poštenega dela lahko dostojno živel, je še navedla Zevnikova.

Osnutek programske deklaracije, ki jo bodo člani potrjevali na ustanovnem kongresu, sicer obsega 38 točk, njegovo vodilo pa je Upajmo si. Poleg opisanih izhodišč v njem med prednostnimi vrednotami navajajo tudi spoštovanje slovenske kulture, dela, nedeljskega počitka in krščanstva, nesprejemljivost "poseganja po življenju nerojenih otrok, bolnih in ostarelih", večjo rodnost in pravično pravosodje.