900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Pri Pahorju so 17 zaposlenih pozvali k vračilu preveč izplačanih stroškov prevoza

Deli na:
Pri Pahorju so 17 zaposlenih pozvali k vračilu preveč izplačanih stroškov prevoza

Foto: Bobo

Računsko sodišče kot zadovoljiv ocenjuje izkazani popravljalni ukrep urada predsednika republike glede preveč izplačanih oziroma neupravičeno izplačanih stroškov za prevoz na delo zaposlenim na uradu.

S previsokim obračunavanjem potnih stroškov so namreč prenehali in 17 zaposlenih pozvali k podpisu dogovora glede vračila preveč izplačanih stroškov.

Računsko sodišče je aprila letos glede poslovanja urada predsednika republike izreklo mnenje s pridržkom. Kot so takrat med drugim navedli v revizijskem poročilu, je urad petim zaposlenim v obdobju od 1. decembra 2014 do 30. novembra 2015 previsoko obračunal in izplačal povračila stroškov za prevoz na delo in z dela v skupnem znesku 2126 evrov, ker jim je obračunaval medkrajevni avtobusni prevoz in ne železniškega kot najcenejšega javnega prevoza.

Prav tako je urad funkcionarju in sedmim javnim uslužbencem v enakem obdobju neupravičeno povrnil stroške mesečnih vozovnic v mestnem prometu in kilometrino v skupnem znesku 3186 evrov. Ker je razdalja najbližje postaje javnega prevoza do kraja bivališča oziroma do delovnega mesta krajša od dveh kilometrov, stroškov ne bi smeli povrniti.


Urad je v predpisanem roku 90 dni predložil odzivno poročilo računskemu sodišču, ki v porevizijskem poročilu izkazani popravljalni ukrep ocenjuje kot zadovoljiv.

Kot računsko sodišče navaja v porevizijskem poročilu, so namreč v uradu predsednika republike v odzivnem poročilu izkazali, da so prenehali s previsokim obračunavanjem in izplačevanjem povračil stroškov, prav tako so izkazali aktivnosti za sklenitev dogovorov z zaposlenimi o vračilih preveč izplačanih stroškov.

Po navedbah iz porevizijskega poročila so v uradu s postopkom ugotavljanja zneska nepravilnosti pri obračunavanju in izplačevanju stroškov prevoza na delo in z dela pri vseh zaposlenih so začeli maja letos in nepravilnosti ugotovili pri 17 zaposlenih. O tem so zaposlene seznanili junija in julija in jih pozvali k podpisu dogovora o načinu vračila preveč izplačanih povračil stroškov prevoza. Obenem so jih opozorili, da bodo v nasprotnem primeru prisiljeni vložiti tožbo pred pristojnim sodiščem.

Roki za podpis dogovorov do roka za predložitev odzivnega poročila računskemu sodišču še niso potekli, je pa v enem primeru urad predsednika republike že 6. aprila, torej takoj po objavi revizijskega poročila in še pred opravljenim točnim izračunom zneska preveč izplačanih stroškov, prejel vračilo stroškov v višini 4001 evrov. Po poznejšem dokončnem izračunu znesek preveč izplačanih stroškov v tem primeru znaša 4213 evrov, je računsko sodišče še navedlo v porevizijskem poročilu.