stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Pri padcu z nadvoza umrl bolgarski voznik tovornjaka; škode za 100 tisočakov

Deli na:
Pri padcu z nadvoza umrl bolgarski voznik tovornjaka; škode za 100 tisočakov

Foto: YouTube

V petkovi prometni nesreči v Ljubljani je umrl 41-letni voznik tovornjaka iz Bolgarije, ki je na avtocesti izgubil oblast nad tovornim vozilom.

Ta je z vozilom po trčenju v osebni avto zdrsnil z avtocestnega nadvoza pri Kozarjah na Tržaško cesto, poškodovane pa so bile še tri osebe, so danes sporočili s Policijske uprave Ljubljana. V nesreči je nastalo za okoli 100.000 evrov škode.

Policija je po opravljenem ogledu kraja nesreče, ki se je zgodila okoli 18.30, ugotovila, da je 41-letnik vozil tovorno vozilo po desnem prometnem pasu iz smeri Brezovice proti Kozarjem. Na nadvozu čez Tržaško cesto je naletel na počasi premikajočo kolono vozil zaradi zgostitve prometa. Zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo pa vozila kljub zaviranju ni uspel ustaviti in je z desno polovico sprednje strani vozila trčil v zadnji levi bok osebnega avtomobila, ki ga je kot zadnja v koloni vozila 49-letna voznica.


Po trčenju je 41-letni voznik izgubil oblast nad tovornim vozilom, tako da se je vozilo v celoti s polpriklopnikom prevrnilo na bok in zdrselo desno preko odstavnega pasu. Med drsenjem je prebilo kovinsko odbojno ograjo in zdrselo z nadvoza ter se s sprednjim delom naslonilo na nabrežino, kjer se končuje nadvoz.

Voznik tovornega vozila je utrpel tako hude poškodbe, da je umrl na kraju prometne nesreče. Zdravniško pomoč pa so iskali tudi voznica in dva potnika v osebnem avtomobilu, ki so se po podatkih policije lažje poškodovali.

Kraj nesreče so zavarovali ljubljanski poklicni gasilci, ki so s tehničnim posegom iz vozila rešili voznika ter nudili pomoč reševalcem pri prenosu v nesreči preminulega voznika. Kot so še zapisali na upravi za zaščito in reševanje, so gasilci odklopili akumulator, preprečili iztekanje goriva, z vpojnim sredstvom očistili že razlito gorivo in iz treh poškodovanih, na prikolici naloženih sodčkov izteklo nevarno snov. Gasilci so tudi nudili pomoč pri prenosu ostalih nepoškodovanih sodčkov, ki so jih varno uskladiščili delavci Darsa. Poškodovano vozilo so gasilci postavili nazaj na cestišče.