benedetti in cavazza 8_1_120 (2) Odkrito.si

Ksenija Benedetti in Boris Cavazza: v ljubezni ne ...

transavia, letalo Svet24.si

Začelo se je s prdenjem, končalo z zasilnim ...

Finalisti Eme Svet24.si

Nepričakovano slovo Tanje in ManuElle in dvojno ...

denar, pokojnine Svet24.si

Konec varčevalnih ukrepov za pokojnine

ženske spodnje hlače Najstnica.si

Skrivnost razkrita: Temu služi žepek na ...

milijonar Njena.si

Se še spomnite Revnega milijonarja?

tina maze2 Njena.si

Podrobnosti poroda Tine Maze

Slovenija

Preplah med homoseksualnim lobijem in zrežiran proces

Deli na:
Preplah med homoseksualnim lobijem in zrežiran proces

Foto: M24

Da naj bo sojenje Stefanu Cakići za uboj Gašperja Tiča tajno, je predlagalo ljubljansko okrožno tožilstvo. Očitno se določeni estradni in politični krogi zelo bojijo, da bi jih na sojenju povezali s temno platjo življenja znanega igralca.

»Vložili smo ugovor na obtožnico, zdaj čakamo, kaj se bo zgodilo,« je za Reporter povedal Gorazd Fišer, odvetnik 20-letnega Stefana Cakića, ki ga tožilstvo obtožuje uboja igralca Gašperja Tiča, za kar je zagrožena kazen od pet do 15 let zapora. A sojenje v zadevi, ki je zelo odjeknila in vzbudila veliko pozornosti javnosti, bo mogoče potekala za zaprtimi vrati. Očitno je nekomu veliko do tega, da javnost nikoli ne izve, kaj je pripeljalo do tragičnega dogodka v noči od  sobote, 17., na nedeljo, 18. junija.

V tiskani izdaji in v Trafiki24 več o tem, zakaj je tožilstvo predlagalo izključitev javnosti in s tem medijev; zakaj ni razlogov za tajno sojenje; kako je uhajanje podatkov o zadevi precej zmotilo organe pregona; o nezgovornem Cakićevem odvetniku Fišerju, ki zavrača novinarje, ki želijo priti v stik s Cakićem; o teorijah, zakaj sta se Tič in Cakić sprla; zakaj tožilstvo ne verjame zgodbi, da naj bi igralec poskušal Cakića spolno zlorabiti; zakaj bo obramba verjetno nasprotovala temu, da bi bilo sojenje zaprto za javnost; česa se boji homoseksualni lobi; zakaj uboj igralca Tiča ni prav nič drugačen od drugih odmevnih in še hujših primerov, v katerih je bilo sojenje javno.