zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

doncic Ekipa24.si

Dallas slavi! Luka Dončić in druščina ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Predor Jasovnik v celoti odprt

Deli na:
Predor Jasovnik v celoti odprt

Foto: Dars

Štajerska avtocesta je med priključkoma Vransko in Trojane proti Ljubljani znova odprta. V predoru Jasovnik proti Ljubljani sta odprta vozni in prehitevalni pas, ostaja pa omejitev hitrosti na 80 kilometrov na uro. Določena sanacijska dela bodo opravili v času že načrtovanih nočnih zapor, so za STA povedali na Darsu.

Potem ko je v sredo zjutraj v predoru zagorel tovornjak, so v četrtek zjutraj za promet najprej odprli prehitevalni pasa, danes ob 5. uri pa še vozni. Na Darsu so pojasnili, da so bodo določena dela na opremi in objektu v naslednjih dneh opravljali v času že načrtovanih nočnih zapor.

Nočne zapore so načrtovane do 17. maja, na Darsu pa pravijo, da bi se to sicer lahko podaljšalo za kakšno noč, da pa bodo storili vse, da vsa potrebna dela zaključijo čim prej.

V predoru Jasovnik je v sredo zgodaj zjutraj zagorel slovenski tovornjak, zaradi posledic nesreče pa je Dars zaprl avtocestni odsek med Vranskim in Trojanami, zaradi česar so nastali dolgi zastoji tako na avtocesti kot na vzporedni lokalni cesti.

Najprej so uspeli usposobiti prehitevalni pas, ki je bil v požaru manj poškodovan, in avtocestni odsek med Vranskim in Trojanami v četrtek okoli 5. ure znova odprli za promet.

Zaradi požara je sicer prišlo do večjih poškodb voziščne konstrukcije, poškodb betonskih robnikov, uničenja litega asfalta, zalivk na stikih med betonskimi ploščami, do poškodb in delnega odpadanja notranje betonske obloge, uničenja luči, kabelske povezave, kabelske police, uničenja table za označevanje smeri pobega, uničenja video kamere, uničenja sevalnega kabla in linijskega javljanja požara. Škoda na infrastrukturi predora po oc