Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

plimovanje, piran, obala, morje, poplava-2023 Svet24.si

V Sloveniji je povprečen občan zadolžen za 629 ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Predčasne volitve zaradi Patrie?

Deli na:

Afera Patria je imela usodne posledice na volilni rezultat v Sloveniji, so prepričani v SDS. Kot so zapisali na spletni strani, je bila minimalna zmaga SD zaradi nje nepoštena, afera pa je "resno prizadela tudi ugled Slovenije v tujini". Do razpleta bo po njihovo nekoč prišlo in "takrat bodo potrebne predčasne volitve".

Afera Patria je imela usodne posledice na volilni rezultat v Sloveniji, so prepričani v SDS. Kot so zapisali na spletni strani, je bila minimalna zmaga SD zaradi nje nepoštena, afera pa je "resno prizadela tudi ugled Slovenije v tujini". Do razpleta bo po njihovo nekoč prišlo in "takrat bodo potrebne predčasne volitve".

Predsednik SD Borut Pahor brez afere Patria po njihovem mnenju nikoli ne bi postal to, kar danes je. Po navedbah SDS Pahor veliko govori o pravičnosti in odgovornosti, "če je res odgovoren, pa se bo pokazalo ob razpletu afere Patria".

Finski novinarji in producenti po navedbah SDS sodni epilog najavljajo v prvi polovici naslednjega leta. Obtožba, da je Patria podkupila predsednika slovenske vlade Janeza Janšo, po prepričanju stranke ne bo nikoli dokazana, ker ni resnična.

Po njihovo je sicer možno, da so avtorji afer Depala vas in Vič-Holmec, ki se pojavljajo tudi v aferi Patria, "levičarske finske novinarje oskrbeli s kakšnim ponaredkom 'a la Kos', iz delavnic ostankov nekdanje Udbe". Takšne poskuse pa se v resnem sodnem postopku da enostavno ovreči, zato organizatorjem velikega poka iz Finske ostaja torej še igranje na karto zavlačevanja, so prepričani.

Kot so zapisali, se afera Patria nadaljuje "skozi intervjuje s producentom - kot je v enem intervjuju dejal tudi sam - finske levičarske televizije YLE". V več pogovorih za različne slovenske medije producent oddaje MOT Matti Virtanen po mnenju SDS prihaja "v nasprotje sam s sabo, predvsem pa daje nejasne odgovore glede dokazov". Virtanen namreč priznava, da vseh dokazov ni videl, da pa avtorju prispevka zaupa, čeprav naj niti on po Virtanenovih besedah ne bi videl vseh dokazov, navajajo.

"Zanimivo je tudi dejstvo, da so bili po njegovih navedbah številni njihovi viri iz Slovenije, v isti sapi pa dodaja, da niso vedeli, da je v času njihove objave v Sloveniji potekala predvolilna kampanja," so zapisali. Po mnenju SDS so bili njihovi viri slabi in politično motivirani ali pa Virtanen in ostali na YLE "debelo lažejo".

Kot navajajo, je afera Patria nov poskus v vrsti diskreditacij predsednika SDS in nekdanjega premiera Janeza Janše. Prepričani pa so, da je predsednik vlade institucija, ki predstavlja državo navzven, zato z afero po njihovo ni bil oblaten le ugled Janše, temveč tudi ugled vseh državljank in državljanov Slovenije.

"Večina slovenskih politikov, vključno s predsednikom republike, se je ob tem poniglavo držala ob strani ali pa celo pomagala širiti neosnovana sumničenja," trdijo. Kot opozarjajo, pa v treh tednih predvolilne kampanje nihče iz "leve tranzicijske opcije" ni pozval k dokazom.

Po njihovih navedbah so se tudi navedbe poslanca SD Antona Ropa glede domnevnih dogovarjanj o incidentih v Piranskem zalivu nazadnje izkazale za izmišljene. "Rop za svoje lažne obtožbe doslej ni odgovarjal, k temu ga ni poklical niti predsednik njegove stranke Pahor," so zapisali. Rop je celo ponovno kandidiral, po navedbah SDS pa naj bi mu bila obljubljena celo funkcija komisarja EU namesto Janeza Potočnika.