stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Pred šolarji iz osrednje in zahodne Slovenije teden počitniških dogodivščin

Deli na:
Pred šolarji iz osrednje in zahodne Slovenije teden počitniških dogodivščin

Foto: Bobo

Šolarji in dijaki iz osrednje in zahodne Slovenije bodo danes tudi uradno začeli teden dni zimskih počitnic, v katerih jih čaka vrsta dejavnosti in programov. Ob ugodnih vremenskih pogojih si bodo lahko dali duška tudi v športnih aktivnostih in zabavi na snegu, kot se za zimske počitnice spodobi.

Na območju Ljubljane bodo lahko ob ugodnih vremenskih razmerah smučali in se sankali med drugim v Tivolskem parku. Na ljubitelje teka na smučeh pa čaka več urejenih tekaških prog. Prav tako so tekaške proge uredili drugod, denimo v Ivančni Gorici.

Lahko se bodo vključili tudi v številne organizirane aktivnosti. Pionirski dom v Ljubljani je organiziral radijsko in likovno šolo. Zveza prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje prireja ustvarjalnice, pod strokovnim vodstvom pa bodo lahko postali izumitelji.

V Kranju bodo uživali med drsanjem v ledeni dvorani, se v plesnem studiu učili novih plesnih korakov, v pokritem bazenu pa plavali. V mestni knjižnici bo tekel program s pravljičnimi urami in različnimi igrami.

Društvo prijateljev mladine Koper vabi na dneve košarke, kjer bodo skozi igro spoznali košarko in pravila poštene igre. V Metliki pa tamkajšnje društvo prijateljev mladine pripravlja kuharsko delavnico in delavnico, na kateri bodo izdelovali darila za mamice ob 8. marcu.

Čez teden dni, ko se bodo morali vrniti v šolske klopi, se bo počitniško zimsko veselje začelo za njihove vrstnike z vzhodnega dela države.