pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Prazniki so tu, z njimi pa, kaj drugega, kolone in gneča na cestah

Deli na:
Prazniki so tu, z njimi pa, kaj drugega, kolone in gneča na cestah

Foto: Bobo (slika je simbolična)

V času velikonočnih praznikov je pričakovati gnečo na slovenskih cestah in mejnih prehodih.

Kot so poudarili na prometno-informacijskem centru, naj potniki pred potovanji preverijo razmere na cestah ter izberejo ustrezno pot.

Povečan promet pričakujejo že danes čez dan, predvsem v popoldanskih urah, ko se ljudje vračajo iz služb, so še povedali za STA.

Bolj kot običajno pa bodo obremenjeni tudi mejni prehodi. Potnikom tako svetujejo manjše prehode, ki so namenjeni državljanom EU in njihovim družinskim članom. Državljani tretjih držav morajo medtem mejo prečkati na mednarodnih mejnih prehodih.


Dodatno gnečo bi lahko povzročil sistematični nadzor potnikov na zunanjih schengenskih mejah, ki je v veljavi od prejšnjega petka. Na slovensko-hrvaških mejnih prehodih je nadzor povzročil večurne zastoje predvsem prejšnji petek in soboto. Zato sta se Slovenija in Hrvaška odločili zmanjšati popoln nadzor ter sta ga v nedeljo že deloma opuščali, in sicer pri tistih, ki predstavljajo manjše varnostno tveganje.

Gneča je bila tudi v četrtek zjutraj, ko so potniki na mejnem prehodu Obrežje na prestop meje čakali do tri ure in pol. Do popoldneva se je promet umiril, saj so evropsko uredbo o nadzoru pri prečkanju meje upoštevali le delno.

Razmere na cestah je sicer možno preveriti na spletni strani prometno-informacijskega centra in tudi na njihovi mobilni aplikaciji. Kot so še povedali, naj se ljudje pravočasno odpravijo na pot, prav tako pa naj se nanjo ustrezno pripravijo.

V času velikonočnih praznikov velja omejitev prometa tovornih vozil, katerih največja dovoljena masa presega 7,5 tone, in sicer danes med 14. in 21. uro ter v nedeljo in ponedeljek med 8. in 21. uro.