državna meja Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s ...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

1695633573-dsc09685-1695633263267 Necenzurirano

Predsednico republike zapušča ključni sodelavec

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

marjetka in rudi Njena.si

Poroka na prvi pogled: Rudi in Marjetka, ko ju ...

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Pravobranilcu Bembiču namesto razrešitve eno leto nižja plača

Deli na:
Pravobranilcu Bembiču namesto razrešitve eno leto nižja plača

Foto: Bobo

Državnega pravobranilca Lucijana Bembiča zaradi zadeve Ormož po poročanju Radia Slovenija očitno ne bodo razrešili. Disciplinska komisija druge stopnje je namreč delno ugodila njegovi pritožbi in namesto razrešitve izrekla ukrep zmanjšanja plače za petino za obdobje enega leta.

Vlada je februarja lani državnemu pravobranilstvu podala usmeritve za ničnostno tožbo na Sodišču EU zoper sklep Evropske komisije, da mora Slovenija vrniti 8,7 milijona evrov pomoči Tovarni sladkorja Ormož. Tožba, za pripravo katere sta bila na voljo dva meseca, je bila oddana dva dni prepozno, zato jo je sodišče zavrglo.

Pravosodni minister Goran Klemenčič in kmetijski minister Dejan Židan sta se po preučitvi vseh poročil glede prepozno oddane tožbe odločila za zahtevo oz. uvedbo disciplinskih postopkov v obeh institucijah, ki sta se znašli na udaru - državnem pravobranilstvu in agenciji za kmetijske trge.

"Državni pravobranilec v tej zadevi je moral in mogel vedeti, kakšni so ustrezni procesni roki, da bi bila tožba vložena pravočasno," je februarja svojo odločitev pojasnil Klemenčič in ocenil, da je pravobranilec ravnal nevestno in malomarno.