Severni sij, slovenj gradec Svet24.si

Foto: Včerajšnji severni sij zopet viden tudi iz...

902623_106-intervju-prva1 Svet24.si

Županja odprtih vrat, ki deli stanovanja in ...

1687541884-dsc07123-1687541751687 Necenzurirano

Za Panvito nihče ne prižiga kresov

vila klemen jaklic PL Reporter.si

Razkrivamo: take so dimenzije luksuzne vile Klemna...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar želel šopek vreči navijačem, a ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Ali Julija nosi lasuljo?

doncic tiskovna Ekipa24.si

Kaj?!? Med Dončićevo tiskovko zvoki iz ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Pravijo, da je hujskaška in spodbuja sovražnost, a svoboda govora je doma pri Ljerki Belak

Deli na:
Pravijo, da je hujskaška in spodbuja sovražnost, a svoboda govora je doma pri Ljerki Belak

Foto: Bobo

Ljerja Belak v oddaji Dost ´mam gledalcem pusti, da povedo, kar si mislijo. To zelo jezi politično korektne.

Upokojene igralke in dobitnice Borštnikovega prstana Ljerke Belak ter njene kontaktne oddaje na NET TV Dost ´mam politično korektni ne marajo. Ko jo slišijo, morajo na aparate ali vzeti pomirjevala. Pravijo, da je hujskaška in spodbuja sovražnost, da je videti kot vedeževalka v zamorjeni dnevni sobi. Ampak to je mnenje tistih, ki radi sedijo v bleščečih studiih, drug drugemu kimajo in se nasmihajo, drug drugega hvalijo, tistih, ki uravnoteženo izbirajo besede, uporabljajo tujke, da bi delovali pametnejši, ki se jim zdi izpod časti druženje z »rajo«, ki bi običajne ljudi najrajši utišali. A pri Belakovi ni sile na tem svetu, ki bi lahko utišala ljudi. Ona in njeni gledalci, ki jo pokličejo, nimajo filtra med možgani in usti, povedo natanko to, kar si mislijo. O temi, ki je določena za oddajo.

Belakova ob ponedeljkih ob 20. uri povabi gledalce, naj povedo svoje mnenje o določeni temi, ki je aktualna in zadeva ljudi. Davčne blagajne, prevzem odgovornosti, Janez Janša na svobodi, kaj vas je razburilo v iztekajočem se letu, Jazbec na čelu SDH, temne plati zdravstva, plače v slabi banki, najbogatejši Slovenci, šolske ekskurzije samo z agencijami, banke, nov migrantski val, avtorski honorarji profesorjev, to so samo nekatere teme oddaj, ki trajajo uro in pol. Čeprav njeni kritiki pravijo, da jo kličejo »kavč revolucionarji«, so gledalci večinoma preprosti ljudje, ki niso prisesani na državne jasli, ki vsak dan na svoji koži občutijo, kako jih ropajo vlada, banke, tajkuni. In svoje občutke povedo. Bančniki so kriminalci, banda pokvarjena in lopovi je slišati v oddaji, ki je napovedana »kot edina večerna poročila, kjer lahko govorite vi«.

In kaj govorijo gledalci? Eden od njih, ki mu je dovolj, da država ropa ljudi, je dejal: »Slovenci, dajmo se oborožiti, takoj po novem letu v Ljubljano in obračunati s to bando lopovsko.« Druga je komentirala afero zaradi koroških dečkov in odgovornost države: »Če bi bila jaz babica koroških dečkov, bi bili vsi odgovorni že danes s pokojno mamico, ampak jaz bi vsaj vedela, zakaj sedim v zaporu.« Tretji Cerarjevo vlado: »Ta Cerarjeva vlada je ena sama katastrofa.« Četrti slovensko demokracijo: »Začnimo se pogovarjati o naši demokraciji, ki nas omejuje, da ne smemo v obraz povedati nekomu tistega, kar mu gre.«

In Ljerka Belak? »Samostojna Slovenija je prijetna država le za barabine, koruptivne in neodgovorne ter celo za goljufive politike ter njihove satelite, ki zasedajo vsa pomembna mesta v javnih podjetij in nadzornih svetih. V vrh elite sodijo tudi bančniki, ki delijo denar vedno novim in novim tajkunom predvsem po prijateljski ali strankarski liniji,« je povedala za revijo Zarja. Taka je tudi oddaja, ki jo vodi. Gledalci lahko brez cenzure vse povedo. To je tista svoboda govora, ki jo pogrešamo na drugih televizijah. Tam je omejena in skrita za nekakšno lažno korektnostjo. Potem pa se vsi čudijo, kako je mogoče, da jih ljudje ne marajo. Preprosto zato, ker ne slišijo »malih« ljudi, ker tem ljudem onemogočajo, da bi povedali svoje mnenje. Če ga pa že povedo bolj robato, ga uredniki cenzurirajo. Razen pri Ljerki Belak, ki je očitno eden zadnjih branikov svobode govora.