palestina Svet24.si

Bo Slovenija med prvimi priznala Palestino?

profimedia-0856756263 Svet24.si

Ukrajina bo v vojsko novačila zapornike

1664388706-21082006-3809c5aa897e1de8855faa79abd1a63c Necenzurirano

Konec stečaja cerkvenega Zvona: izgubljenih 800 ...

PERNULA mala seva-xx Reporter.si

Poglejte to razkošje nad Izolo: največja posest ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Pozor! Nevarni rutenij, ki povzroča alergijske reakcije pri ljudeh, nad Slovenijo

Deli na:
Pozor! Nevarni rutenij, ki povzroča alergijske reakcije pri ljudeh, nad Slovenijo

Kar za 200 odstotkov povečana vrednost radioaktivnega elementa rutenija (Ru), nevarnega za zdravje ljudi, je očitno mačji kašelj za Agencijo RS za okolje in prostor. O prisotnosti te nevarne kovine nad Slovenijo se ji sploh ni zdelo vredno obvestiti javnosti.

O nevarnem ruteniju, ki povzroča alergijske reakcije pri ljudeh, so poročali v italijanskem časniku Il Piccolo. Tako je mogoče izvedeti, da so rutenij najprej odkrili na Češkem in o njem tudi poročali, sledila so podobna poročila iz Avstrije in nazadnje iz Italije, le v Sloveniji in na Hrvaškem je bilo vse tiho. Domnevno, kot so omenili v Il Piccolu, je bil rutenij prinesen z vetrom z vzhoda, najverjetneje iz Rusije.

Kakšni so razlogi za molk, se sprašujejo poznavalci in ob tem ponujajo nekaj zanimivih izhodišč. Očitno do Rusije, tako kot v komunizmu, še naprej gojimo prijateljske vezi in zato najpomembnejše državne ustanove, med njimi ARSO, raje zamolčijo pomembne informacije, ki bi škodile Rusiji, čeprav gre za ogrožanje zdravja ljudi.

Ob tem velja dodati, da je ARSO neizprosen in zasebnikom vedno zagrozi s kaznijo, kadar pravočasno ne poskrbijo za pregled rentgenskih aparatov, ki jih imajo v lasti, medtem ko agencija brez slabe vesti zamolči podatek o izjemno povečani prisotnosti rutenija. Ali lahko sumimo, da se spet ponavlja zgodba iz leta 1985, ko se je zgodila černobilska katastrofa. Takrat je bilo prebivalcem dano zgolj navodilo o merjenju radioaktivnosti po vrtovih ter otresanju čevljev na domačem predpražniku.