Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Poziv k odstopu

Deli na:

V pismu, ki ga je občinski odbor SD Trebnje zaradi nezadovoljstva z imenovanjem Dimitrija Rupla za premierovega posebnega odposlanca poslal predsedniku stranke in premieru Borutu Pahorju, so trebanjski Socialni demokrati zahtevali tudi, da Pahor odstopi kot predsednik stranke.

Poslanska skupina SDS zahteva odstop informacijske pooblaščenke Nataše Pirc - Musar, ker je "zlorabila svoj položaj, ko je zahtevala umik objave pogodbe nekdanjega predsednika uprave NLB Marjana Kramarja iz medijev," so sporočili iz poslanske skupine (PS) SDS.

V SDS menijo, da gre za nesprejemljivo ravnanje informacijske pooblaščenke, "saj je v interesu državljank in državljanov, da se seznanijo z vsebino pogodbe, po kateri naj bi Kramar dobil poleg milijona evrov nagrade tudi številne druge ugodnosti, kot so dodatna zavarovanja in službeni avtomobil, uporabljen tudi v zasebne namene".

Navajajo, da naj bi bilo v pogodbi, ki jo je informacijska pooblaščenka z neposredno grožnjo medijem umaknila iz javnosti, poleg tega zapisano, da Kramarju pripada še okoli 200.000 evrov odpravnine, ker ni predčasno zaključil svojega mandata.

V PS SDS so prepričani, da je "nedopustno in skrajno nehigienično, da se prav davkoplačevalcem, ki so sanirali NLB in so dejansko njeni večinski lastniki, danes, zaradi političnega interesa informacijske pooblaščenke pod krinko varovanja in zaščite osebnih podatkov, skriva informacije o tej sporni pogodbi".

Sploh v situaciji, ko je po njihovem mnenju v resno socialno krizo pahnjenih veliko ljudi, ki nimajo za preživetje, na drugi strani pa si politično nastavljeni ljudje v državnih podjetjih "brez sramu izplačujejo nezaslišane vsote denarja".

V SDS pričakujejo, da bo informacijska pooblaščenka Nataša Pirc Musar, zaradi nedopustnega posega v pravico javnosti do obveščenosti s svojega položaja odstopila.