sveča Svet24.si

V hudi nesreči pri Jesenicah umrl 25-letni voznik

motorist, bruselj, sredinec Svet24.si

Ujeli predrznega fantoma, ki je policistom vestno ...

1711376183-dsc0361-01-1711376151675 Necenzurirano

Direktorju bolnice so morali podrejeni delati ...

jankovic praznik ljubljane Reporter.si

Poglejte, kdo vse se je prišel poklonit ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar želel šopek vreči navijačem, a ...

Predsednik vlade Dr Odkrito.si

Kaj se je v resnici dogajalo na Kruziću?

doncic tiskovna Ekipa24.si

Kaj?!? Med Dončićevo tiskovko zvoki iz ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Požar na Jesenicah pogašen, gasilce zamenjali policisti

Deli na:
Požar na Jesenicah pogašen, gasilce zamenjali policisti

Foto: Facebook

Požar v poslovno-stanovanjskem objektu na Slovenskem Javorniku pri Jesenicah je pogašen, gasilci so prenehali tudi s požarnim varovanjem,.

Zdaj ogled opravlja policija, je za STA povedal vodja operative in poveljnik prostovoljnih gasilcev Jesenice Robert Kejžar. V požaru je bila poškodovana delavnica s kletjo, stanovanjski del pa ne.

Po navedbah Kejžarja so požar v glavnem pogasili že v četrtek okoli 20. ure, ostala pa so posamezna žarišča, ki so jih čez noč varovali in hladili. Objekt si je že ogledal tudi statik, ki je ocenil, da je vstop v del objekta, kjer so stanovanja in pisarne in ki v požaru ni bil poškodovan, varen. Tako se lahko stanovalci, ki so morali minulo noč preživeti drugje, lahko vrnejo v svoje domove, je dejal Kejžar.

Zagorelo je namreč v kletnih prostorih podjetja, kjer so skladiščili pnevmatike, osebna vozila, pohištvo in odsluženo motorno olje. V požaru je bila tako močno poškodovana delavnica s kletjo.


Gasilci so uspeli zadržati požar v kleti objekta, pri čemer pa niso vstopali v objekt, ampak so gasili s peno od zunaj skozi odprtine v prostore in pazili, da se požar ne bi razširil v prvo nadstropje. Vstop v objekt so zaradi več eksplozij, ki so spremljale požar, prepovedali, je še dodal Kejžar. Tako ne v požaru ne pri intervenciji ni bil nihče poškodovan, nastala pa je seveda materialna škoda.

Zaradi zdravju škodljivih vplivov dima so v sodelovanju s policijo sicer v četrtek evakuirali tudi prebivalce iz okoliških hiš, a so se ti kmalu lahko vrnili domov.

Po podatkih uprave za zaščito in reševanje so kranjski gasilci s kombiniranim vozilom za potrebe intervencije prepeljali 12 dvestolitrskih sodov penila oz. skupaj 2400 litrov penila.

Vzrok požara bodo ugotavljale pristojne službe.