Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Posvet Nove Slovenije

Deli na:

Funkcionarji Nove Slovenije (NSi) so se včerajna Bledu zbrali na letnem posvetu stranke, na katerem so obravnavali letošnje aktivnosti in operativne ter vsebinske priprave na bližajoče se evropske volitve. Te so poleg trenutno finančne situacije najbolj aktualna tema stranke, ki je morala lani po osmih letih zapustiti parlament.

Funkcionarji Nove Slovenije (NSi) so se včerajna Bledu zbrali na letnem posvetu stranke, na katerem so obravnavali letošnje aktivnosti in operativne ter vsebinske priprave na bližajoče se evropske volitve. Te so poleg trenutno finančne situacije najbolj aktualna tema stranke, ki je morala lani po osmih letih zapustiti parlament.

Kot je na novinarski konferenci v okviru posveta pojasnila predsednica NSi Ljudmila Novak, so osrednja tema danes volitve v evropski parlament, ki je največji projekt stranke v prvi polovici tega leta. Zato sta Novakova in Lojze Peterle kot obstoječa evropska poslanca NSi predstavila dosedanje delo, volilni štab pa je spregovoril o strategiji za kampanjo.

"Trenutno poteka evidentiranje kandidatov za sestavo liste, ki jo bomo verjetno potrdili v začetku februarja," je pojasnila Novakova in dodala, da velja dogovor v stranki, da bosta med sedmimi kandidati kot sedanja poslanca tudi ona in Peterle. Tudi ostali kandidati na njihovi listi pa morajo imeti mednarodne izkušnje, morajo biti strokovno usposobljeni za mesto evropskega poslanca ter biti prepoznavni in aktivni člani stranke. Lista bo sestavljena uravnoteženo po spolu in, kolikor se bo dalo, tudi po regijski pokritosti, je zagotovila predsednica.

Druga najbolj aktualna tema za NSi, ki ima kot zunajparlamentarna stranka precej manj prihodkov, je finančna situacija. Stranka je imela z volilno kampanjo za lanske parlamentarne volitve veliko stroškov, za pokritje katerih je najela tudi kredit. "Delamo na tem, da kredit čim prej saniramo. Do določene mere nam je to že uspelo, poteka pa tudi dogovor z občinskimi odbori, da bi z njihovo pomočjo zapolnili preostalo vrzel," je pojasnila Novakova.

Glede na položaj stranka išče tudi rešitve, kako čim bolj učinkovito delati z manj sredstvi. Na posvetu so bili s strani občinskih odborov podani različni predlogi in načrtovani projekti ter primeri dobre prakse. "Na ta način želimo spodbuditi tudi ostale občinske odbore, da postanejo bolj aktivni, saj želimo delo in odgovornosti prenesti z vrha stranke na občinske odbore," je povedala predsednica NSi.

Priznala je tudi, da je po lanskih državnozborskih volitvah nekaj članov zapustilo stranko. "Veseli pa nas, da se članstvo sedaj v nekaterih odborih ponovno povečuje," je dejala Novakova, ki verjame, da se bodo v stranki tudi glede članstva okrepili in bodo z določenimi akcijami uspeli motivirati svoje člane.

Tako je bil včerajšnji celodnevni posvet, ki se ga poleg obeh evropskih poslancev in vodstva stranke udeležujejo tudi župani in predsedniki regijskih in občinskih odborov ter ostali člani organov stranke, namenjen tudi dolgoročnim ciljem stranke.