palestina Svet24.si

Bo Slovenija med prvimi priznala Palestino?

profimedia-0856756263 Svet24.si

Ukrajina bo v vojsko novačila zapornike

panvita Necenzurirano

3.000 hektarjev v roke Hrvatov: kaj vse je čudno ...

mark breznik-saso radej Reporter.si

56.532 evrov: to je rekorder po zaslužku med ...

Rhea Bullos Ekipa24.si

'Superge' za 200 evrov? Ne, tudi tako se lahko ...

masterchef, tekmovalci, 10 Njena.si

MasterChef: Luka z mamino pomočjo do vrha?

kolesarska dirka gvatemala Ekipa24.si

Noro! Ali je namerno zrušila kolesarja kot v ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Pop TV: SDS pred SD

Deli na:

V terenski anketi, ki jo je za Pop TV in dnevnik Finance opravila agencija Mediana, bi na parlamentarnih volitvah 27,9 odstotka vprašanih volilo SDS, medtem ko bi 25,9 odstotka vprašanih dalo svoj glas SD.

V terenski anketi, ki jo je za Pop TV in dnevnik Finance opravila agencija Mediana, bi na parlamentarnih volitvah 27,9 odstotka vprašanih volilo SDS, medtem ko bi 25,9 odstotka vprašanih dalo svoj glas SD.

Na tretje mesto bi se sodeč po rezultatih ankete uvrstila stranka Zares (9,4-odstotna podpora vprašanih), sledi SNS, za katerega bi volilo 8,9 odstotka anketiranih in DeSUS z 8,6 odstotka podpore. LDS bi prejel 7,1 odstotka podpore, medtem ko bi za skupno listo SLS in SMS volilo 4,1 odstotka. NSi bi svoj glas namenilo 2,3 odstotka vprašanih, Lipo pa bi volilo 1,7 odstotka vprašanih.

Na vprašanje, kdo bi moral biti premier nove vlade, je 26,1 odstotka vprašanih izbralo predsednika SDS Janeza Janšo, 23,5 odstotkov vprašanih je izbralo prvaka SD Boruta Pahorja, 9,9 odstotka pa predsednika SNS Zmaga Jelinčiča.

57,5 odstotkov vprašanih je napovedalo, da se bodo volitev zagotovo udeležili, 23,4 odstotka vprašanih jih je odgovorilo, da se bodo volitev verjetno udeležili, medtem ko se jih verjetno ne bo udeležilo 6,6 odstotka, 4,7 odstotka vprašanih pa se volitev zagotovo ne bo udeležilo. 7,7 odstotka pa vprašanih pa še ne ve, ali se bodo volitev udeležili.

Terensko anketiranje je za Pop TV in časnik Finance opravila agencija Mediana, anketirali pa so 2018 oseb.