reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Ponudil odstop

Deli na:

V.d. generalnega direktorja policije Matjaž Šinkovec je ministrici za notranje zadeve Katarini Kresal ponudil odstop, a ga Kresalova ni sprejela, je slednja povedala v današnji izjavi za medije. Dnevnik je sicer danes poročal, da je Šinkovec vložil kazensko ovadbo zoper avtorja knjige Čefurji raus Gorana Vojnovića.

V.d. generalnega direktorja policije Matjaž Šinkovec je ministrici za notranje zadeve Katarini Kresal ponudil odstop, a ga Kresalova ni sprejela, je slednja povedala v današnji izjavi za medije. Dnevnik je sicer danes poročal, da je Šinkovec vložil kazensko ovadbo zoper avtorja knjige Čefurji raus Gorana Vojnovića. V.d. generalnega direktorja policije Matjaž Šinkovec je priznal, da je bil postopek v primeru Gorana Vojnovića zaradi romana Čefurji raus napaka, ministrici za notranje zadeve Katarini Kresal pa je ponudil svoj odstop. Vendar ga ta, kot je pojasnila v izjavi za javnost, ni sprejela. Predlog za kazenski pregon zoper avtorja romana pa je umaknjen.

Kresalova je pojasnila, da je bila z ovadbo, vloženo zoper Gorana Vojnovića, in opravljenim razgovorom seznanjena v četrtek in da je takoj zahtevala pojasnila policije. Po pojasnilih pa je bila "izjemno jezna, predvsem pa izjemno užaloščena, da je kaj takega v teh časih, v katerih živimo, mogoče".

Danes zjutraj je opravila razgovor s Šinkovcem, ki je priznal, da je bila storjena napaka in da se kaj takega ne bi smelo zgoditi ter povedal, da za zadevo prevzema polno odgovornost. Pojasnil je tudi, da se je odločil, da bo pregon v tej zadevi umaknjen in da je sprejel vse ukrepe, da se kaj takega v policiji ne bi več zgodilo. Ob tem ji je ponudil odstop. A se je po tehtnem premisleku odločila, da njegovega odstopa ne bo sprejela.