1703079682-dsc6151-01-1703079660058 Svet24.si

Umrla je novinarka in publicistka Manca Košir, ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Ponorel je s sekiro grozil visoko nosečemu dekletu

Deli na:
Ponorel je s sekiro grozil visoko nosečemu dekletu

Foto: iStock

V noči s petka na soboto so brežiški policisti v okolici Brežic priskočili na pomoč visoko noseči ženski, ki ji je partner grozil z nožem in sekiro ter poškodoval avtomobil, s katerim mu je skušala pobegniti. Novomeški policisti so izrekli prepoved približevanja nasilnežu, ki je dlje časa izvajal nasilje nad partnerko. Oba bodo ovadili.

Brežiški policisti so po prihodu na kraj dogodka ugotovili, da se je 20-letni nasilnež najprej sprl z visoko nosečo partnerko, ji grozil z nožem in sekiro ter poškodoval osebni avtomobil, s katerim se je nameravala odpeljati, so sporočili s Policijske uprave (PU) Novo mesto.

Prestrašena žrtev je uspela pobegniti, policisti pa so zoper osumljenca uporabili prisilna sredstva in ga obvladali. Izrekli so mu ukrep prepovedi približevanja žrtvi, po zaključeni preiskavi pa bodo na tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Novomeške policiste pa so v petek obvestili, da naj bi v Novem mestu nasilnež pretepel svojo partnerko in jo poškodoval, tako da je morala poiskati zdravniško pomoč. Zbrali so obvestila in ugotovili, da 37-letni nasilnež že dalj časa izvaja fizično in psihično nasilje nad partnerko. Žrtev naj bi pretepal, jo poniževal, žalil in podil iz skupnega prebivališča.

Policisti so nasilnežu izrekli prepoved približevanja partnerki zaradi razlogov za sum, da bo ogrozil njeno življenje, osebno varnost in svobodo. Zaradi nasilja v družini ga bodo ovadili na pristojno tožilstvo, so še navedli na PU Novo mesto.