stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Ponoči veter in toča uničevala strehe, meteorna voda poplavila hiše in ceste

Deli na:
Ponoči veter in toča uničevala strehe, meteorna voda poplavila hiše in ceste

Foto: Bobo

Po Sloveniji sta ponoči težave povzročala predvsem veter in meteorna voda, v Velenju in Letušu je padala tudi toča. Največ težav so imeli v Savinjski dolini, Prekmurju, delu Štajerske in Gorenjske. V občini Ormož je brez elektrike ostalo okoli 1300 odjemalcev, prav tako nekaj odjemalcev na področju Bavščice v občini Bovec.

Veter je odkril del strehe stanovanjske hiše v Ljutomeru in Križevcih, kjer je lomil tudi veje in podiral drevesa. Podrta drevesa in odlomljene veje so morali odstranjevati tudi v Ormožu, Beltincih, Brežicah in na Šentilju.

V Letušu v občini Braslovče je neurje s točo poškodovalo streho stanovanjske stavbe. Posredovali so tamkajšnji gasilci, ki so s folijo prekrili 50 kvadratnih metrov strehe. Toča je poškodovala tudi okoli 200 kvadratnih metrov strehe objekta v Velenju.

V Serdici v občini Rogaševci je meteorna voda zalila gospodarsko poslopje, v naselju Trniče v občini Starše pa več kletnih prostorov stanovanjskih objektov. Kletne prostore je voda zalivala tudi v Frankolovem v občini Vojnik. V naselju Skomarje v občini Zreče je poplavilo cestišče. Voda je zalila tudi kletne prostore poslovnega objekta v Kranjski Gori in gostišče v občini Dravograd.

Neurje pa je povzročalo tudi motnje pri oskrbi z električno energijo. V občini Ormož je ponoči brez elektrike ostalo okoli 1300 odjemalcev, težave so medtem že odpravili. Okoli 140 odjemalcev je brez elektrike ostalo tudi na področju Bavščice v občini Bovec, kjer naj bi težave odpravili v roku ene ure.