Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Pomurski župani se ne morejo dogovoriti: kupiti radio ali ne?

Deli na:
Pomurski župani se ne morejo dogovoriti: kupiti radio ali ne?

Foto: Bobo

Pomurske občine so po današnjem sestanku glede nakupa Murskega vala razdeljene na pol, polovica jih je za nakup, polovica proti.

31. januarja je sicer od 27 občin za sklep o nakupu glasovala velika večina. Franc Cipot, direktor javnega podjetja Cerop, ki naj bi radio kupilo, ob tem pravi, da lahko le čakajo.

Kot je Cipot pojasnil za STA, je bil edini sklep včerajšnjega sestanka, da bodo napisali odgovor računskemu sodišču, ki je zahtevalo nekatera pojasnila. Nekatere občine so Cerop pozvale, naj od nakupa odstopi, druge pa, naj ga izpelje, a direktor pravi, da glede na polovični delež na vsaki strani ne more in želi biti arbiter ter da bo preprosto počakal.

Najprej mora počakati na odločitev ministrstva za kulturo oziroma njegovo soglasje za nakup, pa tudi na spremembo družbene pogodbe Murskega vala, s katero bi se moral strinjati manjšinski, 40-odstotni lastnik 3Lan.


"Ker nimam ne prvega ne drugega odgovora, zadeva stoji, nikogar ne prizadeva in tudi denar ni šel nikamor," še pravi Cipot.

Računsko sodišče je od občin zahtevalo pojasnila oziroma dokumentacijo, ki so jo imele pred odločitvijo o nakupu in iz katere je razviden način odločanja oziroma pooblastilo županu za odločanje na seji sveta ustanoviteljic Ceropa ter kdo je sprejel odločitev za sprejetje sklepa o nakupu večinskega deleža Murskega vala.

Latnik 3Lana Denis Čeh ob tem pravi, da tudi oni čakajo na novo ponudbo, ker so za zdaj dobili le splošno, ki ni sprejemljiva, sami pa novih predlogov tudi niso pošiljali. "Imamo pa potencialnega tretjega kupca, s katerim naj bi se sestali v kratkem, in potem bomo videli, kaj bo," še dodaja Čeh.

Kot je znano, se je prvi kupec, skupina Krater Martina Odlazka, po napovedih županov, da bodo kupili Murski val, umaknil v ozadje.