Slovenija

Politični scenariji: Milan Kučan v ozadju že snuje novo koalicijo

Deli na:
Politični scenariji: Milan Kučan v ozadju že snuje novo koalicijo

Foto: Primož Lavre

Strici bodo premierju Miru Cerarju povedali, da ne bo več dolgo vladal - nastaja že nova koalicija, v katero želijo spraviti Jankovića in Levico Luke Mesca.

Premier Miro Cerar izgublja tla pod nogami. Njegovi ključni projekti postajajo njegovi ključni problemi. Podporo zdravstveni ministrici Milojki Kolar Celarc je že odpovedal Karl Erjavec, z njo niso zadovoljni niti v stranki Dejana Židana. Poleg interpelacije ga septembra čaka še referendum o drugem tiru, če bo uspešen, se lahko odpre »avtocesta« za predčasne volitve. Milan Kučan v ozadju že snuje novo koalicijo, v državno politiko se vrača »očiščeni« Zoran Janković. V novo levo vlado naj bi prišla tudi Levica pod vodstvom Luka Mesca. Desnico so očitno že odpisali, saj tudi z novimi strankami ni dosegla političnega preboja.

V tiskani izdaji in v Trafiki24 več o tem, kako je Cerar razsodbo arbitražnega sodišča skušal unovčiti za medijsko promocijo sebe in SMC; kako Levica rešuje Milojko Kolar Celarc; zakaj Cerarju ne smeta spodleteti projekta zdravstvene reforme in drugega tira; o malih strankarskih projektih Milana Kučana, s katerimi skušajo preprečiti morebitno zmago desnice in Janeza Janše; kdo sta dva Kučanova aduta za vodenje novih strank; o »Primc efektu« Janeza Janše; kako bi lahko prihodnje volitve prinesle najhujši udarec za desnico v zgodovini samostojne Slovenije.