pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Brigita Langerholc Njena.si

Brigita Langerholc se je z družino preselila na ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Policisti zaskrbljeni zaradi napadov nanje, bojijo se, da bo "samo še huje"

Deli na:
Policisti zaskrbljeni zaradi napadov nanje, bojijo se, da bo "samo še huje"

Foto: Bobo

Policijski sindikati so nasilno smrt policista v okolici Brežic pospremili z izrazi sožalja družini, svojcem in sodelavcem. V SPS so poudarili, da je vsak napad na policista zavržno dejanje, vredno obsodbe. "Takšni dogodki se zdaj očitno dogajajo že vsako leto in bojim se, da bo samo še huje," je dodal predsednik PSS Radivoj Uroševič.

Včerajšnji dogodek je dokaz, da se dela policistov ne da primerjati z delom uradnika, in sicer zaradi njegove izpostavljenosti in kontakta, ki ga ima z ljudmi, je v izjavi po dogodku za STA dejal predsednik Policijskega sindikata Slovenije (PSS) Uroševič.

Po Uroševičevi oceni je težko reči, ali so policisti v Sloveniji kaj bolj izpostavljeni tovrstnim dogodkom kot drugje, saj ima statistične podatke o tem policija.

Na vprašanje, ali so policisti dovolj opremljeni, da lahko oprema prepreči najhujše, pa je odgovoril, da pri takšnih zahrbtnih napadih, do katerega je včeraj prišlo v Brežicah, tudi oprema ne more veliko pomagati.

Da so takšne tragične novice prepogoste, so v PSS opozorili tudi v sporočilu za javnost. Takšni dogodki dokazujejo, kako nevaren je poklic policista in s kakšnimi situacijami se podcenjeni slovenski policist vsakodnevno srečuje pri zagotavljanju varnosti državljanom, so navedli.

Družini, znancem ter sodelavkam in sodelavcem so v sindikatu izrekli iskreno in globoko sožalje. Policistke in policiste, ki so s svojim delom in nalogami vsakodnevno izpostavljeni nevarnostim, pa so pozvali, naj bodo pri svojem delu skrajno previdni in naj v prvi vrsti poskrbijo za lastno varnost.

Vest o smrti policista so z žalostjo ter izrazi sožalja družini, svojcem in sodelavcem sprejeli tudi v Sindikatu policistov Slovenije (SPS). Kot so zapisali, je tragični dogodek še en dokaz, kako nevaren poklic opravljajo policisti, ki pa morajo kljub temu v prvi vrsti imeti v mislih lastno varnost in varnost sodelavcev.

Sindikat policistov Slovenije, katerega član je bil umrli policist, bo svojcem nudil vso pomoč in podporo, so še zagotovili.

V okolici Brežic je namreč nekaj pred 11. uro 22-letni nemški državljan z nožem v predel prsi zabodel 30-letnega policista, ki je zaradi poškodb kasneje v bolnišnici umrl. Neznanec pa je po napadu zbežal in si v bližini z nožem sodil sam.