franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Policija zanika, da bi zamaskiranca v Ljubljani skušala otroka zvleči v kombi

Deli na:
Policija zanika, da bi zamaskiranca v Ljubljani skušala otroka zvleči v kombi

Foto: Arhiv Reporterja

Na policiji so zanikali, da bi v ljubljanski soseski Polje prišlo do poskusa ugrabitve otroka. V zapisu na družbenih omrežjih se je namreč pojavil zapis domnevne priče dogodka, ki trdi, da sta v sredo zvečer zamaskirana neznanca poskušala zvleči v kombi 10-letno deklico, a je uspela steči stran.

Z ljubljanske policijske uprave so sporočili, da so bili o dogodku obveščeni v sredo v večernih urah. Na kraju so posredovali policisti, ki so takoj začeli z intenzivnim zbiranjem obvestil. Preiskava se nadaljuje tudi danes.

Z dosedanjimi ugotovitvami pa lahko potrdijo, da ne gre za kaznivo dejanje poskusa ugrabitve otroka, niti ni prišlo do fizičnega kontakta. Njihove dosedanje ugotovitve niso identične zapisu, ki kroži po družbenih medijih, saj oseba niti ni bila priča dogodka.

Pri tem na policiji poudarjajo, da se na vsako obvestilo o dogodku, v katerem je udeležen otrok, odzovejo nemudoma. Vsak primer je individualen, cilj preiskave pa je vedno zaščita žrtve, identifikacija storilca, njegova izsleditev in ukrepanje.

Kot so zapisali, pa posameznih aktivnosti policije oz. podrobnosti zbranih obvestil ne morejo razkrivati, saj gre za spoštovanje določil o varstvu osebnih podatkov in, kar je še pomembneje, za zaščito interesov otrok, mladoletnikov in njihovega celostnega razvoja. Nenazadnje pa gre tudi za zaščito interesa preiskave in morebitnih nadaljnjih postopkov.

So pa na ljubljanski policijski upravi opozorili na pomen ozaveščanja otrok, in sicer že od časa, ko ti obiskujejo vrtec. Pomemben je tudi pristop, da se otroke seznani in ne prestraši ali celo izzove pojave neutemeljenih prijav. Kot so zapisali, vsako ogovarjanje ni zlonamerno. Nekdo lahko zgolj sprašuje za pot ali po konkretni osebi, vendar pa, poudarjajo na policiji, naj tudi v teh primerih otroci ne prisedejo v vozilo, da bi na primer pokazali pot.

Na ljubljanski policijski upravi še izpostavljajo, da takšno širjenje informacij in komentiranje dogodkov, ki niso preverjeni, med ljudmi povzročajo nepotrebno paniko in strah.