GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

ronaldo 33 Ekipa24.si

Joj, kaj je naredil Ronaldu! To je predrznež, ki ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

peter prevc Ekipa24.si

Največji hit! Pojavil se je posnetek enega od ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Policija kazensko ovadila poslanko SMC Ireno Grošelj Košnik

Deli na:
Policija kazensko ovadila poslanko SMC Ireno Grošelj Košnik

Foto: SMC

Policija je sklenila preiskavo nepravilnosti na Centru za socialno delo (CSD) Trbovlje, ki ga je 24 let vodila poslanka SMC Irena Grošelj Košnik.

Kazensko so ovadene tri osebe, piše spletni portal Žurnal24. Med ovadenimi naj bi bila tudi Grošelj Košnikova.

Po navedbah portala je policija preiskavo zaključila konec lanskega leta, zaradi suma storitve več uradno pregonljivih kaznivih dejanj pa je kazensko ovadila tri osebe.

Na ljubljanskem državnem tožilstvu so prejetje ovadbe zaradi več kaznivih dejanj za portal potrdili. Vodja ljubljanskega tožilstva Tamara Gregorčič je pojasnila, da so zadevo nato poslali v dopolnitev na policijo, dopolnitve pa še niso prejeli.


Poleg poslanke Grošelj Košnikove sta po navedbah portala nepravilnosti obdolženi še nekdanja računovodkinja Nataša Perme Guzej in nekdanja vršilka dolžnosti direktorice Nataša Pavlovič, ki je bila v času direktorstva Košnikove njena nadzornica, nato pa jo je nasledila na čelu centra.

Na nepravilnosti na CSD Trbovlje je sicer ob prevzemu poslov opozoril zdajšnji direktor CSD Trbovlje Rok Zupanc, ki je podal ovadbo zoper neznanega storilca zaradi suma ponarejanja listin oziroma bilanc poslovanja. Da so se dogajale nepravilnosti, je pozneje pokazala tudi izredna revizija, ki jo je pred enim letom odredilo ministrstvo za delo.

Iz javnih pojasnil ministrstva za delo pred enim letom izhaja, da so sporni krediti, za katera ministrstvo ni dalo mnenja, z njimi pa tudi ni soglašalo ministrstvo za finance. Prav tako naj bi prihajajo do tudi štirimesečnih zamikov pri plačevanju prispevkov za socialno varnost 12 delavcem, zaposlenim na centru za socialno varnost. Zaznali so tudi sum storitve kaznivega dejanja ponarejanja uradnih listin, poroča portal.

STA je Grošelj Košnikovo prosila za odziv, na katerega še čaka. Poslanka je sicer novembra 2015, ko je zadeva prišla na dan, zatrdila, da so bili v času njenega vodenja CSD zaposlenim plačani vsi prispevki. Glede posojil pa je navedla, da so bila namenjena plačilu treh delavcev, ki so delali na evropskih projektih. Takrat so jo podprli tudi v poslanski skupini SMC.