Progasti goz foto Davorin Tome Svet24.si

Išče se največja slovenska kača! Ljudem je ...

220820-Zel-3615 Svet24.si

Foto: Za “sendvič” vestno opravijo svoj hobi

1695633573-dsc09685-1695633263267 Necenzurirano

Predsednico republike zapušča ključni sodelavec

robert golob vecer rb Reporter.si

Trojni strel v koleno za Gibanje Svoboda ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Poletje se vrača in z njim vročina: temperature okoli 30 stopinj

Deli na:
Poletje se vrača in z njim vročina: temperature okoli 30 stopinj

Foto: iStock

Po precejšnji ohladitvi, ki smo jo doživeli zadnjih dneh, se vrača poletno vreme s temperaturami okoli 30 stopinj Celzija. Agencija RS za okolje za ponedeljek napoveduje sončno in toplejše vreme s kakšno popoldansko ploho. Najnižje jutranje temperature bodo od devet do 17, najvišje dnevne pa od 25 do 30 stopinj Celzija.

V torek in sredo se bo nadaljevalo sončno vreme. Verjetnost za popoldanske plohe ali kakšno nevihto bo v torek nekoliko večja.

Proti koncu tedna bo območje visokega zračnega tlaka nad srednjo Evropo postopno slabelo. V višinah bodo prevladovali severozahodni vetrovi. Ob koncu tedna bo naše kraje predvidoma prešla višinska dolina s hladnim zrakom, nato pa v začetku zadnjega tedna julija zaenkrat kaže na ponovno vzpostavitev anticiklona.

Tudi v četrtek in petek bo še prevladovalo sončno, tudi vroče vreme. V notranjosti Slovenije bodo možne popoldanske nevihte. Ob koncu tedna bo predvidoma nekaj več spremenljive oblačnosti, ob prehodu vremenske motnje bodo krajevne padavine, deloma nevihte, pogostejše. V začetku zadnjega tedna julija se nakazuje spet več sonca.

Prav tako bo sončno vreme v prihodnjih dneh prevladovalo ob Jadranu in v krajih zahodno od nas. Drugod bo več oblačnosti, čez dan se bo od zahoda postopno jasnilo, najkasneje v severovzhodnih sosednjih pokrajinah.