ris, slovenija Svet24.si

Video: Gozdar v slovenski divjini naletel na nekaj...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Poglejte, kateri minister prodaja domačijo za 380 tisoč evrov

Deli na:
Poglejte, kateri minister prodaja domačijo za 380 tisoč evrov

Foto: Nepremicnine.net

Nekdanji minister za kmetijstvo Ciril Smrkolj prodaja tristo let staro hišo: ne zmorem več, preselil se bom v stanovanje.

Nekdanji minister za kmetijstvo Ciril Smrkolj prodaja tristo let staro veliko hišo v Šentožboltu v občini Lukovica ob regionalni cesti Ljubljana- Celje (v bližini predora Trojane). Oglaševana cena je 380 tisoč evrov, velika je 402 kvadratna metra. Zgrajena je bila leta 1717, adaptirana pred 17-imi leti, zraven prodaja še 13 tisoč kvadratnih metrov zemljišča.

Ob hiši je več gospodarskih objektov (hlev, gospodarsko poslopje, silosa). Prenovljene so fasada, streha in napeljave, urejeno je centralno ogrevanje na olje ali drva. Smrkolj morebitne kupce vabi tudi z opisom, da je zraven privlačen vrt z ribnikom in prostorom za žar. Od zemljišč jih je 10.576 stavbnih zemljišč in 2.832 kmetijskih.

Kot je za Reporter pojasnil Smrkolj, je na tej domačiji kmetoval, zdaj pa je že v letih, težko vse skupaj vzdržuje (je letnik 1949), nima niti naslednikov, ki bi prevzeli kmetovanje- vzrejo ovac. Glede načrtov pravi, da ne namerava kupiti druge hiše, pač pa se bo preselil v stanovanje. Nepremičnina je sicer bremen prosta. Zanimivo, da jo Geodetska uprava ocenjuje na zgolj 67.268 evrov, kar je smešno.

Smrkolj je bil član izvršilnega odbora SLS, bil je ustanovni član Slovenske kmečke zveze, med leti 1997 in 2000 minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, od leta 2008 do 2012 pa predsednik Kmetijsko- gozdarske zbornice Slovenije.