stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Poglejte, kake bedarije počne najljubša novinarka tajkuna Stojana Petriča

Deli na:
Poglejte, kake bedarije počne najljubša novinarka tajkuna Stojana Petriča

Foto: Bobo

Novopečeni odgovorni urednici Delove edicije Svet kapitala uspeva v »svoj« časopis uvrstiti takšne bedarije, da se drugi uredniki na Delu držijo za glavo.

Poteza, ko je Stojan Petrič, največji lastnik koncerna Kolektor, postavil svojo najljubšo novinarko Petro Kovič, s katero sta skupaj preživela leto in pol ob pisanju njegove biografije, za urednico Delove edicije Svet kapitala, je na Delu že pred meseci sprožila veliko začudenje. 

Na Valu 202, od koder jo je Petrič pripeljal na Delo, namreč Kovičeva ni pokrivala gospodarstva, pač pa je na primer pripravljala večerno oddajo Ujeto - zadeto in Kulturne drobtinice. Je pa bila novinarka zelo uspešna pri masiranju tajkunovega ega, med drugim je o idrijskem bogatašu v knjigi zapisala: »Če bi bili direktor celotnega sveta, bi bila človeški civilizaciji vrnjena njena žalostno izgubljena človečnost.«

Petrič sicer še ni direktor celotnega sveta, je pa po njegovi želji Kovičeva odgovorna urednica Svet kapitala, vendar v ta časopis zaidejo cvetke, kot sta dve objavljeni 25. novembra. Urednica je v uvodniku z naslovom Mačke in miši o potrošniški družbi zapisala, da je bil ameriški predsednik J. Edgar Hoover prvi ameriški politik, ki je odkrito podpiral korporativno logiko ustvarjanja potrošniške družbe.

No, John Edgar Hoover je bil res eden najbolj znanih Američanov, vendar ne kot predsednik, pač pa kot prvi in dolgoletni direktor zveznega preiskovalnega urada FBI. Kovičeva je imela najbrž v mislih Herberta Clarka Hooverja, ki pa je bil res ameriški predsednik v letih 1929- 1933.

Toda to ni bila edina cvetka v tej izdaji. Na naslovnici je bila objavljena napoved članka o Melanii Trump (po moževi izvolitvi za predsednika ZDA), z njeno fotografijo in pripisom, da je na moževi inavguraciji nosila obleko za 50 tisoč evrov. Pri tem navedku je problem večplasten: kot vemo, je bil Donald Trump 8. novembra res izvoljen za predsednika ZDA, vendar bo njegova slovesna inavguracija, torej umestitev oziroma nastop mandata, šele 20. januarja, kot je vedno datum inavguracije ameriških predsednikov.

Toda tu se napake ne končajo- na strani 31., kjer je članek o Trumpovi »inavguraciji«, je velika fotografija Melanie v beli obleki. To je nosila na nacionalni konvenciji republikanske stranke v Clevelandu 18. julija letos, na kateri je stranka kot kandidata za predsedniško tekmo izbrala Trumpa. Na koncu velja še izpostaviti, da ta obleka nikakor ni stala 50 tisoč dolarjev, pač pa 2.190 dolarjev, o čemer so tedaj podrobno pisali ameriški mediji.