Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Poglejte, kaj se dogaja z zlatimi ribicami v Pahorjevem kabinetu

Deli na:
Poglejte, kaj se dogaja z zlatimi ribicami v Pahorjevem kabinetu

Zlata ribica z imenom Princeska I. je bila prva znana družabnica predsednika republike Boruta Pahorja v njegovem kabinetu.

Lahko smo izvedeli, kako zadovoljna je postala po selitvi iz okrogle steklene bučke v akvarij in ko se ji je pridružila še ena zlata ribica. Ali je po štirih letih še kaj življenja v domu nekoč zadovoljne Princeske I.?

Ni mogoče izvedeti, kdaj je Princeska I. vzela slovo in kaj se je zgodilo z zlato ribico, ki jo je za družbo »njenemu visočanstvu« ter v veselje predsedniku republike podarila skupina otroških obiskovalcev.

Brez skrbi, akvarij ni prazen, so nas potolažili sodelavci predsednika republike. Zaradi podpore projekta »Razbremenite okolje, posvojite živali,« ki poteka v sodelovanju z oddelkom za Biodiverziteto Fakultete za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije Univerze na Primorskem, Veterinarsko ambulanto Koper in podjetjem Vetpet d. o. o, se je predsednik Pahor septembra 2015 odločil za posvojitev dveh zlatih ribic iz okolja: »S tem je prispeval k ohranjanju naravnega ravnovesja, podjetje Vetpet d.o.o. pa je z namestitvijo akvarija poskrbelo za ustrezno bivalno okolje obeh ribic. Namen projekta je osveščati, da je mogoče združiti naravo varstvo in gospodarstvo ter tako razbremeniti okolje invazivnih vrst živali.«