stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Podlo in umazano obračunavanje z Reporterjem

Deli na:
Podlo in umazano obračunavanje z Reporterjem

Foto: Primož Lavre

Čeprav bo Reporter tudi pod novim založnikom izhajal z enako uredniško zasedbo in vsebino kot doslej, so nekateri naši »zavezniki« brez razloga začeli zlivati gnojnico po nas.

Tako je portal Politikis objavil zmeden komentar odpuščenega novinarja Radia Ognjišče Sebastjana Erlaha, ki je med drugim zapisal: »Že dlje časa namreč naokrog krožijo govorice, da naj bi bil Reporter postal t. i. desni satelit Kučanovega klana, ki naj bi se tako ali drugače financiral prav iz udbomafijskega in gejevskega kapitala, slednji pa naj bi prihajal iz krogov stranke t. i. Kučanove žlahtne desnice, NSI, ki je obvladovana s strani gejevskih struktur znotraj t .i. katoliškega duhovniško-laiškega gejevskega lobija.« Kljub dokazanim neresnicam in absurdnim navedbam urednik Dejan Kaloh teksta ni umaknil s svojega portala, odstranil je le sestavek o Nova24TV, »glede katere na ušesa prihajajo informacije, da naj bi bil z njo preko odgovornega urednika Uroša Urbanije povezan sam Janez Zemljarič, prav tako naj bi Urbanija v samo nekaj mesecih uspel skregati že celoten kolektiv«.

Z ljudmi, kot je Erlah, seveda ni smiselno razpravljati. Zato pa je vredno razkriti finančne pritoke urednika, ki ga je uporabil za obračun z novinarsko ekipo Reporterja. Dejan Kaloh je zaposlen v državnem zboru kot strokovni sodelavec v poslanski skupini SDS za določen čas, in sicer do dneva prenehanja mandatne dobe državnega zbora ali do preoblikovanja poslanske skupine SDS, katerega posledica bi bilo zmanjšanje razpoložljivih sredstev za dodatno strokovno pomoč.

Razporejen je v 36. plačni razred. Poleg tega je bil imenovan tudi za strokovno pomoč parlamentarni komisiji za bančno luknjo. Na volitvah leta 2014 je nastopil na kandidatni listi SDS v Mariboru, vendar ni bil izvoljen v državni zbor. Na letošnjem evidentiranju kandidatov v SDS naj bi imel težave že z odbori, saj menda niso podprli njegove kandidature za poslanca na naslednjih volitvah.

Javni uslužbenec Kaloh ima kar dve podjetji, obe prijavljeni na svojem domačem naslovu na Koroški cesti v Mariboru. Družba Politikis & PR, založništvo, d. o. o., je bila v register vpisana 15. 3. 2012, podjetje EHO24, Dejan Kaloh, s. p., pa je bila ustanovljeno 18. 1. 2010. Najvišje prihodke sta imeli v času druge Janševe vlade (2012/2013), v kateri je bil svetovalec notranjega ministra Vinka Gorenaka.

Njegovo prvo podjetje, EHO24.si, je po podatkih ajpesa imelo leta 2011 8.531 evrov prihodkov, leto pozneje kar 24.787 evrov, leta 2013 so upadli na 9500 evrov, leta 2014 na 9000 evrov, lani na 8.314 evrov. Po podatkih supervizorja mu je marca 2012 RTV Slovenija izplačala tisoč evrov, in sicer za izročitev izvirnega posnetka z naslovom Politik.si – Turk ozmerjan s »smradom« in dovoljenja za uporabo predmetnega posnetka za nedoločen čas.

Družba Politikis je imela po podatkih ajpesa leta 2012 15.507 evrov prihodkov, že naslednje leto so se povečali na 39.631 evrov, leta 2014 so upadli na 27.562 evrov, lani na 16.483 evrov. Po podatkih supervizorja je družba opravila za 6.065 evrov poslov s podjetji in institucijami v javni lasti. Največ, 4.363 evrov, je prejel od Dravskih elektrarn Maribor, po 500 evrov od občine Ormož in Mariborskega vodovoda, 352 evrov od mestne občine Maribor in 350 evrov od radovljiške občine.

Dravske elektrarne so mu oktobra in novembra 2014 izplačale po 1961 evrov, avgusta lani še 500 evrov. Kot nam je odgovoril direktor DEM Viljem Pozeb, je bil predmet pogodbe oglaševanje: »Ker so spletni stroški oglaševanja nižji od stroškov v tiskanih oglasih, in ker se informiranje vse bolj seli na splet, smo se odločili, da informiranje postopoma preselimo v spletne medije. Takrat smo se odločili za sodelovanje s spletnim medijem Politikis.« Koliko ljudi so Dravske elektrarne lahko obvestile prek tega portala, ni znano, po podatkih aplikacije alexa.com je šele na 1950. mestu obiskanosti slovenskih portalov.

Kaloh je bil nedavno sam žrtev žaljivega pisanja, ko ga je Mitja Kunstelj na svojem blogu označil za pedofila, zaradi česar se mu je po končanem sodnem postopku opravičil. Podobno je bil Kunstljeva žrtev tudi upokojeni novinar Vinko Vasle, ki je na tviterju Kalohu odpisal: »Podlo je, da nekdo lahko takšne udbovske izmišljotine objavi. Toliko kot so novinarji in uredniki pri Reporterju in prej pri Magu naredili in doživeli – vsa čast jim. Oni pisun jim do gležnjev ne seže. Bruh. Sicer pa je Erlahovo pisanje na ravni svinjarij, ki jih je in jih še piše umazani Kunstelj